Trečias kaltinamasis - abiejų žemėtvarkininkų pažįstamas Robertas Volosevičius.

Kol byla dar neišnagrinėta teisme ir nepaskelbtas nuosprendis, abu žemėtvarkininkai yra nušalinti nuo pareigų.

A. Žliobaitei pareikšti kaltinimai dėl padėjimo suklastoti itin svarbius dokumentus, piktnaudžiavimo tarnyba, tarnybiniu suklastojimu ir sukčiavimo stambiu mastu.

S.Žvirblis kaltinamas sukčiavimu stambiu mastu ir tarnybiniais suklastojimais.

R.Volosevičiui pateiktas kaltinamas dėl nusikaltimo sukurstymu.

Bylą tyrusios Vilniaus apygardos prokuratūros duomenimis, tiek A.Žliobaitė, tiek S.Žvirblis veikė kartu susitarę ir tikėdamiesi gauti piniginį atlygį iš R.Volosevičiaus. Nusikaltimai buvo įvykdyti 2000-ųjų vasarį-rugsėjį.

Bylos duomenimis, R.Volosevičiaus giminaičių vardu buvo pateikti suklastoti dokumentai ir jiems buvo suteikti žemės sklypai. 6 sklypai bus skirti Vilniaus mieste - Visorių gyvenamajame kvartale, Lukiškių gatvėje bei 3 sklypai Elektrėnų savivaldybės teritorijoje - Streipūnų, Lapoikos ir Skynimų kaimuose.

Asmenys, kurių vardu buvo pateikti suklastoti dokumentai iš tikrųjų pagal įstatymus n iekada neturėjo teisės pretenduoti į žemę Vilniuje.

A.Žliobaitė buvo sulaikyta 2001-ųjų lapkritį ir netrukus teismo sprendimu suimta. Tiriant bylą buvo sulaikytas ir S.Žvirblis, tik teismas nedavė sankcijos suimti jį ilgesniam laikui.