Spalva ir gaivumas

Oda šviesi smėlio, dramblio kaulo spalvos, bronzinė.

Plaukai šviesūs: šviesiai rudi, šiaudų spalvos, auksiniai geltoni, su oranžiniu atspalviu, kaštoniniai su auksiniu atspalviu.

Akys – žalsvai melsvos, žalsvai gintarinės, šviesiai žalios, žydros, niekuomet nebūna tamsios.

Antakiai ir blakstienos šviesios.

Persikiniai šilti skruostai.

Ryškios rausvos lūpos.

Šviesios auksinės strazdanos.

Įdegis dažniausiai auksiniai-oranžinis.

Ryškūs ir švelnūs šilti atspalviai

Tavo koloritas – pats rečiausias gamtoje ir tik tau tiks ryškiai oranžinė spalva.

Spalvos išbandymas

Pridėk prie veido glotnų ryškios juodos spalvos audinį. Sendina? Paverčia veidą blyškiu ir ligotu? Virš viršutinės lūpos atsiranda raukšlės? Juoda spalva pavasariniams žmonėms netinka, ypač ties veido sritimi (megztiniai, šalikėliai, kaklaraiščiai, palaidinės).

Dauguma pavasario tipo žmonių (ypač vyrai) mėgsta juodą spalvą, kuria mėgina nuslėpti įgimtos švelnios spalvos trapumą. Tačiau, deja, juoda spalva jiems ne suteikia solidumo, o tik išderina koloritą – netgi pats elegantiškiausias juodas kostiumėlis atrodo labai netinkamai ir visiškai neskoningai.

Šiltą Pavasario koloritą puikiai pabrėžia ryškiai oranžinė spalva. Pastebėjai, kaip sublizgo akys? Veidas spindi šiltomis šviesiomis spalvomis? Tu atrodai jaunesnė? Ryškiai oranžinė spalva (nepainiokite jos su rudenine rūdžių spalva) – išskirtinai Pavasario spalva!

Tavo spalvos:

Bet kuri smėlio spalva be pilko atspalvio, šilta geltona (be šalto atspalvio – citrinos spalva netinka), šampano spalva, oranžinė-geltona, ryškiai oranžinė, karamelės spalva, ryški raudonų plytų, pomidorų, auksiniai ruda, rausva lašišos (gelsvai rausva), auksiniai žalsva, geltonai žalia, žalio obuolio, ryški chaki, šilta turkio…

Ne tavo spalvos:

Juoda, visi šalti atspalviai, švari balta, purpurinė-rožinė, tamsiai mėlyna…

Stilius

Nejaugi ir į darbą teks vaikščioti oranžiniu kostiumėliu, jeigu jau tavo “paletėje” nėra griežtų atspalvių? Žinoma, ne. Rinkis tik savo paletės spalvas, tačiau, jei būtina suteikti savo išvaizdai oficialumo, rinkis griežto ir paprasto kirpimo drabužius.

Pavasariniai vyrai ir moterys išsiskiria šiltu žavingu vidumi. Iš išorės atrodo, kad jie sugeria saulę, yra be galo optimistiški ir skraido padebesiais, yra patikimi draugai ir sąžiningi darbuotojai. Kam gi slopinti tokį teigiamą pirmąjį įspūdį? Naudokis savo privalumais ir nuversi kalnus!

Savo stiliaus sukūrimui išsirink mėgiamiausias spalvas iš savo paletės ir jų pagrindu formuok savo garderobą. Jeigu tu pirmą kartą susidūrei su spalvos pasirinkimo dilema, tai optimalus bazinio pavasarinio tono variantas – smėlio spalva moterims ir auksiniai ruda – vyrams. Papildomos spalvos: išsirink iš savo paletės dar 2-3 gelsvo atspalvio spalvas.

Labai sunku pasirinkti drabužius darbui. Tačiau taip atrodo tik iš pirmo žvilgsnio. Ypatingą dėmesį skirk sukirpimui. Jis turi būti griežtas, be papildomų detalių ir su minimaliu aksesuarų kiekiu. Daugiasluoksniai drabužiai – nevykęs pasirinkimas.

Vasarą idealiai atrodo smėlio spalva. Žiemą, ypač vyrams puikiausiai tiks auksiniai rudas arba chaki spalvos kostiumas. Jei norite atrodyti griežčiau, galite išsirinkti juodą sijoną (kelnes) ir pavasarinės paletės spalvos švarkelį. Prie jų priderinkite šviesios smėlio spalvos palaidinę (marškinius).

Pavasarinį garderobą parinkti sunkiausia, todėl visuomet atmink pagrindinę “pavasarinę” taisyklę:
Ryškūs ir gryni šilti atspalviai ir paprasti modeliai! Labiausiai tinka vienspalviai audiniai.

Siluetas:

Griežtas, tiesus – darbui.
Originalus, tačiau be papildomų detalių arba sportinis – likusioms progoms.
Netinka romantiškas stilius.

Audiniai:

Lengvi paprasti audiniai, plonas trikotažas, viskozė, linas, zomša, velvetas.

Raštai:

Geriausias pasirinkimas – vienspalviai audiniai be raštų. Leistina – nuosaikūs tradiciniai raštai – nekontrastiniai langeliai, žirneliai, siauros juostelės, originalus smulkus raštas, aplikacijų elementai.

Papuošalai:

Geltonas auksas, bižuterija iš geltono metalo.
Netinka – sidabras ir matinis sidabro spalvos metalas.

Bus tęsinys

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją