Tiesioginiai skrydžiai planuojami pradėti ne vėliau gegužės 18 d.

„Tikslai nesikeičia – toliau dirbame, kad atsirastų tiesioginės oro linijos iš Vilniaus į Londoną, Paryžių, Romą, Barseloną, – sako TVOU direktorius Tomas Vaišvila. - Pertvarkėme oro uosto paslaugų kainodarą, pradedame vykdyti aktyvius rinkodaros veiksmus. Mūsų strateginis tikslas būti geriausiais Baltijos regione ne tik kainomis, bet ir paslaugų kokybe, lankstumu, skrydžių saugumu, klientų aptarnavimu“.

„Oro susisiekimą, gal net skaudžiau nei kitas verslo sritis, palietė pasaulinė ekonomikos krizė – skrydžių sumažėjo ne tik iš Vilniaus, bet ir iš absoliučiai visų kitų pasaulio oro uostų. Oro linijų bendrovės pajuto, kad dėl ekonomikos nuosmukio sumažėjo skrydžių paklausa, – sako T.Vaišvila. –Aviakompanijos skaičiuoja nuostolius, bankrutuoja, atleidžia tūkstančius darbuotojų“.

Pasak T.Vaišvilos, atkūrus susisiekimą su pagrindiniais Europos miestais, reikia stengtis, jog esami oro susisiekimo maršrutai išsilaikytų.

DELFI skelbė, kad ši skrydžių vasara Tarptautiniame Vilniaus oro uoste (TVOU) bus kur kas kuklesnė nei praėjusioji – nuo kovo pabaigos iš Europos kultūros sostinės lėktuvai kils į 16 miestų, tuo tarpu pernai vasaros sezono metu keleiviai iš Vilniaus skraidinti 37 kryptimis.

Šiemet 13 oro bendrovių tarptautiniais maršrutais reguliariais reisais skraidins į Maskvą, Varšuvą, Oslą, Frankfurtą, Monastyrį, Helsinkį, Taliną, Kijevą, Prahą, Varną, Briuselį, Vieną, Maltą, Rygą, Kopenhagą, Dubliną.

Tiesioginiai skrydžiai į Varną turėtų prasidėti gegužės 21 d., o visi kiti – kovo pabaigoje-balandžio pradžioje.

Dar vasario pradžioje susisiekimo ministras Eligijus Masiulis žadėjo, kad nuo vasaros sezono pradžios iš Vilniaus skraidys maždaug tiek pat lėktuvų, kiek jų būta rudens pradžioje. Rudens sezono pradžioje iš Vilniaus lėktuvai kilo 27 kryptimis, tačiau vėliau „airBaltic“ panaikinus dalį skrydžių iš Vilniaus, o „flyLAL-Lithuanian Airlines“ apskritai sustabdžius veiklą, sausio viduryje-vasarį iš TVOU buvo galima nuskristi į 15 miestų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją