strong>Akcija „DAROM 2009“ - šeštadienį, daugumoje savivaldybių

Gamtą, o ne bambalius, šašlykus ir muziką mylintys buvimo gamtoje sezoną turėtų pradėti dalyvaudami akcijoje „DAROM 2008“. Praėjusiais metais jai šiek tiek stigo dalyvių, tačiau šiemet viskas atrodo rimčiau – akcijos tinklapyje galite pažiūrėti ar šalia jūsų gyvenamos ar pamėgtos vietos renkasi akcijos dalyviai. Prisijunkite prie jų.

Jeigu jūsų vietovėje neatsirado organizatoriaus – pabandykite paskambinti į vietos seniūniją, o jei nenorite šių rūpesčių, tiesiog su draugais galite nuvažiuoti ir sutvarkyti savo mėgstamą vietą gamtoje – poilsiavietę, piliakalnį, upės ar ežero pakrantė, niokojamą dvaro parką...

Tiesa, akcijos organizatoriai nepateikia informacijos ar atėjus į „tvarkytojų susirinkimo vietą“ reikia turėti įrankius, todėl dėl visą ko pasiimkite bent darbines pirštines, gal ir tvirti maišai šiukšlėms pravers.


Vandens turistų varžybos Vokėje, sekmadienį, Grigiškėse

Sekmadienį, Grigiškėse, Vokės upėje, žemiau senojo Kauno kelio tilto vyks Lietuvos keliautojų sporto vandens slalomo varžybos (Grigiškių pabaigoje, iš kart už degalinės sukti į dešinę). Varžybų pradžia 10.30 val.

Įdomus renginys, ypač jeigu iki šiol jūsų draugystė su upėmis nusakoma žodžiais „Ūla ir alus“. Nuvažiuokite ir pažiūrėkite, kaip vyrai ir moterys grumiasi su „bačkomis“, rėvomis, slenksčiais, „įveikia vartus“ ir apsivertę maudosi lediniame vandenyje. Ši Vokės atkarpą šiek tiek primena kalnų upę.

O jeigu norite patys išbandyti lėkimo per upes purslus malonumą, pabandykite paskambinti (8 686 03309) „Vikingams“ – vandens turistų klubui. „Vikingų“ vadas Alvydas Barzdėnas žadėjo, kad klubo nariai pavėžins katamaranų pirmuosius 10 norinčių. Tik susitarkite iš anksto ir supraskite, kad tai “asų” varžybos ir jos negali virsti visų norinčių „vežiojimu“.


Šventinės kelionės siauruku, Panevėžys, šeštadienį ir sekmadienį

Siaurasis geležinkelis kviečia į Atvelykio šventinius renginius. Šeštadienį rengiama „Kelionė į Kiaušinavą“ . Nesuklydote – jos metu bus ridenami kiaušiniai, grojama, šokama ir kitaip „tautiškai“ linksminamasi. Išvykstama 11 val. iš Panevėžio.

Sekmadienį rengiama ekskursija dviratininkas „Legendinės Anykščių apylinkių vietos”. Dviračių fanai galės pakrauti savo transporto priemones į traukinį ir nuvykti į specialiai parengto maršruto pradžią. Maršruto pabaigoje jų vėl lauks traukinys, kuris nupukšės atgal į Panevėžį. Dviračių maršrutas vingiuos per įdomiausias Anykščių rajono vietas.

Traukinys iš Panevėžio išvyks 9 val. Informacija ir bilietų rezervavimas tel. 8686 49219 Vilniaus ar Kauno gyventojai vargu bau ar kelsis 7 valandą, kad suspėti į traukinį, todėl belieka tik išvažiuoti vakare ir rasti įdomią nakvynės vietą šalia Panevėžio...

Ekskursija „Vilniaus legendos“, šeštadienį

Gal norite pasijusti turistu savame mieste? Kartais tai yra labai įdomu. „Kiveda“ siūlo ekskursiją, kurios aprašymas sukuria tikrą intrigą:

Nukeliausime į Antakalnio aukštumėles, kur prieš tūkstantį metų šioje vietoje buvo šventykla lietuvių pagonių meilės deivei Mildai. Tačiau iki mūsų dienų išliko legenda apie josios darbus gelbėjant įsimylėjėlius. Vaikščiodami po Šventaragio slėnį pamąstysime apie tai, kad ir Krivių Krivaitis ne tik Dievus garbino.Ar Gedimino kalno požemių slėpiniai iki šiol neatrasti? Kodėl šv. Onos bažnyčia raudonos spalvos? Kokios batalijos ir dėl ko vyko aplink šv. Mykolo bažnyčią? Ar tikrai Tvardovskio vardas skamba kaip paslapties ir magijos sinonimas? Slibinų jau kaip ir nebebijome, bet buvo ir kitaip, kol drąsus jaunuolis visų iš tų baimių neišvadavo...

Pasivaikščiojimą užbaigsime ties gynybine miesto siena su stebuklingąja Aušros vartų Madona, skaudžiai pamokiusia nedorai besielgusį švedų kareivį...

Ekskursija prasideda 10 val., kaina 20 LTL. Būtina išankstinė registracija tel. 8 5 2724805, 8 685 10318

Šunų kinkinių varžybos Kaune, šeštadienį ir sekmadienį

Panemunės parke, savaitgalį vyks šunų kinkinių varžybos. Tiesa, organizatoriai rašo, jog šios varžybos vyks „be sniego“ , na bet vis viena turėtų būti įdomu. Varžybų pradžia 12 val.


Pažintis su „organišku“ ūkiu Dzūkijoje (talka)

Balandžio 18-19 d., šeštadieni, sekmadienis, nuo 10 val., „Paulinos sodyba“, Dargužių km., Varėnos raj. Programa: paukščių čiulbėjimas, tvartų mėžimas, šakų kapojimas, aplinkos tvarkymas, valgio gaminimas, naminio alaus gėrimas, dainų dainavimas. Registracijatel. 8 676 02967, el.p. audrius.jokubauskas@gmail.com.

Štai ką apie šiuos žmones rašo skaniai.lt: Valdas ir Rasa yra smulkūs ūkininkai. Iš Normandijos parsivežę sūrių gaminimo patirties ir keletą sūrių galvų, jie, prieš keturis metus, pradėjo prancūziško tipo sūrių gamybą Dzūkijoje.

Valdas ir Rasa valgytojams labiausiai žinomi savo karvės pieno sūriu Žan Žakas (Pont-l’Évêque tipo sūris, pavadintas Normandijos ūkininko, pas kurį dirbo Valdas, vardu) ir ožkos pieno “spiromis” (tokie maži sūreliai, tiek švieži, tiek brandinti). Ūkininkai dirba su nepasterizuotu pienu, todėl, dėl gyvų bakterijų, sūris kiekvieną kartą gaunasi truputį kitoks, tačiau visada skanus.

Dar Valdas ir Rasa dirba asociacijoje Viva Sol, kuri siekia suartinti kaimą ir miestą, gamintoją ir valgytoją. Kitais žodžiais tariant jie, per maistą, kuria santykius tarp žmonių. Tuos pačius santykius, kurie taip spačiai nyksta kitose mūsų gyvenimo srityse.

Stačiatikių Velykos

Neužmirškite, kad šį savaitgalį stačiatikia švenčia Velykas. Daugelyje Lietuvos cerkvių šeštadienį vakare prasidės iškilmingos pamaldos, kurių metu bus šventinami valgiai, daug giedama, smilkoma ir meldžiamasi. Apsilankykite - nepasigailėsite!

Šio blogo rekomendacijos - tai asmeninė nuomonė. Jeigu Jūs organizuojate su kelionėmis ar poilsiu gamtoje susijusį renginį, esate kaimo turizmo sodybos savininkas ir siūlote poilsio gamtoje programą, parašykite sigitas.babilius@delfi.lt ir gal būt Jūsų žinia bus patalpinta bloge.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją