Orkaitę įkaitinkite iki 180 C, kepimo skardą patepkite riebalais.

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, cukrų, kepimo miltelius ir kiaušinį. Suberkite sukapotą sviestą ir viską maišykite, kol gausite vientisą, trapią tešlą.

Išimkite dalį tešlos ir atidėkite atskirai. Likusią tešlą tolygiai dėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje apie 15 min.

Kol pyragas kepa, paruoškite karamelinį padažą.

Reikės: apie 40 g sviesto, 2 nubrauktų šaukštų miltų, 300 ml grietinėlės, 150 g rudo cukraus ir tiek pat cukraus pudros.

Nedideliame puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite į jį miltus. Po to įmaišykite grietinėlę, o kai sutirštės - cukrų ir cukraus pudrą.

Sumaišykite karamelės padažą su ¼ stiklinės miltų mažame indelyje. Viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.

Susmulkintus obuolius užberkite ant iškepusio pyrago. Karamelinį padažą aplaistykite ant obuolių ir užbarstykite paliktos tešlos gabalėliais.

Pyragą vėl dėkite į orkaitę ir kepkite 20-25 min, kol pyrago viršus įgaus rusvą spalvą.

Prieš patiekiant palaukite, kol pyragas atvės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją