Užsitikrinusi išskirtinę pardavėjo teisę, Rusijos bendrovė taip pat išsiderėjo sąlygas, pagal kurias jai nereikės mokėti baudų "Lietuvos energijai", jeigu daugiau negu mėnesį nepirktų elektros. Tiesa, jeigu "Inter RAO JES" du mėnesius be svarbių priežasčių nepirktų elektros, sutartis būtų nutraukta.

Jau skelbta, kad "Lietuvos energija" šiai Rusijos bendrovei ketina per metus parduoti 7 mlrd. kilovatvalandžių elektros: 5 mlrd. - į Baltarusiją, kitą dalį - į Kaliningradą. Rusai nori, kad eksporto kaina į Kaliningradą būtų mažesnė nei į Baltarusiją ir siektų tik 4 centus už kilovatvalandę. Kitaip jie elektros į Kaliningradą neeksportuos.

Iki šiol elektros energiją nedideliais kiekiais į Baltarusiją eksportuodavo kelios užsienio bendrovės. Jos už ją mokėdavo po 4,6 cento už kilovatvalandę.

"Lietuvos energijos" vadovas Dangiras Mikalajūnas teigė, kad, pasirašius sutartį su "Inter RAO JES", nebeliktų kliūčių pradėti ją įgyvendinti, nes Rusijos įmonės valdytoja - "Jedinaja energetičeskaja sistema Rosiji" (JESR) yra pateikusi didžiausiam Rusijos bankui "Sberbank" atsiskaitymo garantiją. "Inter RAO JES" turi 480 mln. litų kreditinę liniją.