Taip pat iki šios datos bus galima pateikti ir nuosavybės teises bei giminystės ryšį patvirtinančius dokumentus.

Piliečių teisių į išlikusį nekilnojamąjį turtą atkūrimo pakeitimo ir papildymo įstatyme taip pat keičiamos kai kurios nuostatos, reglamentuojančios nuosavybės teisių atkūrimą į miesto ir kaimo teritorijose turėtą žemę, miškus ir vandens telkinius. Tuo siekiama panaikinti įstatyme esamus neaiškumus ir paspartinti nuosavybės teisių į šį turtą atkūrimą.

Kaip Eltos korespondentui paaiškino Žemėtvarkos ir teisės departamento Žemės reformos ir kadastro skyriaus vedėja Danutė Navickienė, patikslinama svarbi nuostata, kad visais atvejais už žemę ar mišką, kurių susigrąžinti turėtoje vietoje piliečiai nepageidauja, taip pat už vandens telkinius saugomose teritorijose, kuriuos piliečiai atsisako susigrąžinti natūra, jiems gali būti perduoti nuosavybėn lygiaverčiai turėtiesiems žemės, miško, vandens telkinių plotai.

Taip pat galima pasirinkti papildomą atlyginimo būdą - naudojamo žemės sklypo prie nuosavybės teise turimo pastato perdavimo nuosavybėn neatlygintinai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją