"Aš manau, kad artimiausiu metu teisingumas, priėmus nuostatus, bus atkurtas", - žurnalistams trečiadienį po Vyriausybės posėdžio teigė V.Blinkevičiūtė.

Draudžiamųjų pajamų už atleidimo iš darbo ar priėmimo į darbą mėnesį apskaičiavimo tvarką numato parengtas ministerijos nutarimo projektas. Juo siūloma pakeisti taikomą praktiką ir nustatyti, kad pensininko atleidimo iš darbo ar priėmimo į darbą mėnesį turėtos kelių dienų pajamos būtų laikomos tik tų dienų, o ne viso mėnesio pajamomis.

Pagal Valstybinių socialinio draudimo pensijų įstatymą pensijos dydis yra ribojamas asmenims, turintiems draudžiamųjų pajamų. Pagal galiojančią praktiką pensijos yra mokamos atsižvelgiant į viso mėnesio draudžiamąsias pajamas, neskaičiuojant atskirai, kiek dienų tą mėnesį žmogus dirbo - vieną, dvi ar visą mėnesį.

Tokia tvarka taikoma nuo 1998 metų, todėl tie, kurie nespėjo iš darbo išeiti iki 2001 metų sausio 1 dienos, kai įsigaliojo įstatymas, numatantis pensijų mokėjimo apribojimą dirbantiems pensininkams, ir tai padarė keliomis dienomis vėliau, už sausio mėnesį gavo daug mažesnę pensiją nei būtų gavę, jei būtų nedirbę, ir kelių dienų darbo užmokestį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją