O šio išradimo galimas rezultatas – drabužiai, galintis stebėti jūsų sveikatą ar nuotaiką ir pranešti jums, kada jūsų savijauta prastėja.

Arba naudojantis tokiomis technologijomis gali būti kuriama stebėjimo įranga, kuri niekada nenutolsta nuo jūsų kūno. Ir galima sugalvoti dar tūkstančius naudingų (ar nelabai) šio išradimo panaudojimo tikslų.

IMEC praneša, kad „mikroschema suploninta iki 25 mikronų storio ir įvilkta į lankstų ultra-ploną apvalkalą. O apvalkalas savo ruožtu standartiniais lanksčių spausdintų plokščių gamybos metodais yra įmontuotas į standartinę dvisluoksnę spausdintą plokštę. Po sumontavimo virš ir po sumontuotos mikroschemos gali būti jungiami kiti komponentai“.

IMEC specialistai nusprendė pademonstruoti šią technologiją prie jos prijungdami prototipinį lankstų belaidį monitorių, kuriame buvo stebimas žmogaus širdies susitraukimų dažnis arba raumenų aktyvumas. Stebėjimas buvo vykdomas naudojant įmontuotą ultra-ploną mikroschemą, ultra-žemo biopotencialo stiprintuvo mikroschemą ir radijo siųstuvą-imtuvą.

Nežinia, kaip bus iš tikrųjų, tačiau vargu ar galima tikėtis, kad technologijos su tokiu potencialu tikrai bus naudojamos moraliai priimtiniems tikslams, rašo "Softpedia".

Bet kokiu atveju, tai yra tikras proveržis technologijų srityje, nes ganėtinai greitai mes galbūt „dėvėsime“ savo elektrokardiografus arba netgi savo asmeninius kompiuterius. Tiems, kurie nežinojo, paaiškinsime, kad IMEC – nepriklausomas nanoelektronikos ir nanotechnologijų tyrimų centras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją