Vilniaus banko ryšių su visuomene ir spauda skyriaus viršininkas Aleksandras Federas BNS sakė, kad "VB Interneto" sistema šių metų vasario 15-19 dienomis dirbo su trikdžiais dėl informacinės sistemos parametrų derinimo. Derinimas buvo reikalingas siekiant išplėsti "VB Internet" informacinę sistemą.

A. Federas sakė, kad bankas, siekdamas kompensuoti klientams kilusius nepatogumus, nutarė iki šių metų kovo 15 dienos neimti mokesčio (0,8 lito) už "VB Internetu" perduodamus vietinius mokėjimo pavedimus.

Vilniaus banko elektroninės ir telefoninės bankininkystės skyriaus viršininkas Gediminas Valančius BNS nesakė, kiek per dieną "VB Interneto" sistema vidutiniškai atliekama vietinių mokėjimo pavedimų. Anot G. Valančiaus, ši informacija yra neskelbiama.

Vilniaus bankas, praėjusių metų rugsėjo pradžioje pradėjęs teikti naują paslaugą "VB Internetas", metų pabaigoje jau turėjo apie 11,3 tūkst. jos vartotojų - beveik du kartus daugiau, nei planuota turėti.

Dabar Vilniaus bankas turi apie 16,5 tūkst. "VB Interneto" vartotojų. Banko internetinė sistema parengta kartu su bendrove "Hewlett-Packard" (HP) ir jos atstove Lietuvoje "Baltic Amadeus".

"VB Internetas" pagrįstas HP "Virtual Vault" kompiuterinio tinklo apsaugos sistema - viena saugiausių šiuolaikinių kompiuterinių sistemų, kurią jau seniai ir patikimai naudoja SEB grupė ir kiti Skandinavijos bankai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją