"Lietuvos energijos" komercijos direktoriaus pavaduotojas Valdas Jurkevičius antradienį pranešė Eltai, jog apie tai "Belenergo" raštu informavo "Lietuvos energiją".

Tačiau Lietuvos elektros eksportas netrukus gali būti atnaujintas į tą šalį, jeigu "Lietuvos energija" pasirašytų rengiamą sutartį su Rusijos kompanija "Inter RAO", kuri nori pirkti Lietuvos elektrą ir ją tiekti Baltarusijai.

Praėjusį penktadienį Maskvoje "Lietuvos energijos" vadovas Dangiras Mikalajūnas toliau derino rengiamą susitarimą. Rusijai priimtini ne visi Lietuvos pageidavimai, tačiau išsamiau apie tai derybininkai informacijos neteikia. Šį ketvirtadienį "Lietuvos energijos" valdyba svarstys susitarimo su "Inter RAO" naujausią variantą. "Jeigu jam būtų pritarta, susitarimą galėtume pasirašyti per keletą dienų, po to beliktų suderinti techninius klausimus, ir vėl galima būtų pradėti elektros eksportą į Baltarusiją", - sakė V.Jurkevičius.

Per pastarąsias dvi savaites "Lietuvos energija" "Belenergo" pardavė sutartą kiekį elektros: 130 milijonų kilovatvalandžių. Už ją Baltarusijos koncernas jau sumokėjo.

Nuo sausio 23 dienos iki vasario 10 dienos eksportas vyko per Šveicarijoje registruotą bendrovę "Acotra Grand", nes ji irgi buvo iš anksto sumokėjusi už elektrą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją