Kairioji opozicija į diskusiją dėl "Lisco" pakvietė premjerą Rolandą Paksą, susisiekimo ministrą Dailį Barakauską, ūkio ministrą Eugenijų Gentvilą bei Valstybės turto fondo generalinį direktorių Povilą Milašauską.

Į pasitarimą taip pat pakviesti atvykti kiti suinteresuoti asmenys - Lietuvos pramoninkų konfederacijos, Lietuvos nacionalinės vežėjų asociacijos "Linava", "Lietuvos geležinkelių", "Lisco" smulkiųjų akcininkų, Jūrų krovos kompanijų asociacijos, Generalinės prokuratūros, Valstybės kontrolės, Klaipėdos universiteto, Lietuvos jūrininkų sąjungos bei kitų institucijų ir organizacijų atstovai.

Seimo Socialdemokratinės koalicijos frakcija ne kartą ragino išlaikyti valstybės kontrolę "Lisco".

Kaip žinoma, R. Pakso Vyriausybė yra nusprendusi derėtis dėl "Lisco" pardavimo su Danijos bendrove "DFDS Torn Line".

Socialdemokratinės koalicijos frakcijos seniūnas Vytenis Andriukaitis pirmadienį spaudos konferencijoje pareiškė, jog toks sprendimas gali pažeisti Lietuvos vežėjų interesus, nes bendrovė DFDS taip pat verčiasi ir tolimaisiais krovinių pervežimais.

Anksčiau abejonių dėl "Lisco" privatizavimo buvo pareiškę valdančiosios koalicijos partneriai socialliberalai.

Valdančiosios koalicijos frakcijos atstovai yra pareiškę, jog prieš privatizuojant "Lisco", Seime turėtų būti priimta nacionalinė laivybos koncepcija, kurioje būtų atsižvelgta į visus, taip pat ir Lietuvos vežėjų, interesus.

Premjeras R. Paksas praėjusią savaitę Seime teigė, jog su valdančiosios koalicijos partneriais yra sutarta, jog Vyriausybė tęs derybas su danais, o galutinis sprendimas dėl "Lisco" pardavimo bus priimtas paaiškėjus derybų rezultatams.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją