Apie SEB ketinimus visus jo valdomus bankus pavadinti savo vardu trečiadienį, remdamasis SEB atstovais, pranešė Estijos dienraštis "Postimees". Anot jo, tokius ketinimus SEB motyvuoja tuo, kad jo vardas yra labiau žinomas.

Baltijos šalyse SEB valdo 42 proc. Vilniaus banko, 50,5 proc. Latvijos "Unibanka" ir 50,2 proc. Estijos "Uhisbank" akcijų.

"Visų pirma iškyla nuosavybės klausimas. SEB turimas Vilniaus banko akcijų paketas neleidžia keisti pavadinimo. Tam būtinas akcininkų tarpusavio susitarimas", BNS sakė R. Kutra.

Jis teigė negirdėjęs apie SEB ketinimus keisti Vilniaus banko pavadinimą.

"Ne paslaptis, kad ant savo blankų ir vizitinių kortelių mes naudojame užrašą "SEB grupės narys", tai suteikia tam tikro svorio. Tačiau nei tarpusavyje, nei su strateginiu investuotoju apie banko pavadinimo keitimą nesame kalbėję", tvirtino R. Kutra.

"Uhisbank" ir "Unibanka" taip pat teigė neplanuoją keisti pavadinimų. Anot "Uhisbank" atstovų, SEB valdoma šio banko akcijų dalis per maža, kad jis įgytų SEB prekės ženklą.

Pasak "Unibanka" atstovo spaudai Haraldo Burkovskio, šių metų pradžioje buvo sutarta, kad SEB priklausantys Baltijos šalių bankai gali naudoti SEB ženklą kartu su savo pavadinimu, tačiau bankams leista patiems pasirinkti, kokį pavadinimą jie naudos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją