Kartu esame mėnesį. Kitas niuansas - aš nesu gyvenime patyrusi orgazmo. Ir tai mane šiek tiek glumina. Kiek suprantu, ir jį. Ar yra kažkokių būdų, kurie galėtų priartinti mane prie orgazmo? Ar šią situaciją galima būtų įvardinti kaip psichologinę? Ar šios problemos yra išsprendžiamos?

Atsako psichoterapeutas Olegas Lapinas

Iš tikrųjų jūsų draugo problema yra kiek retesnė, nei kita vyrų bėda, kai jie baigia per greitai. Ilgiau negali baigti tie vyrai, kurie pasižymi didele savikontrole. Juk tam, kad vyras baigtų ir patirtų orgazmą, jis turi leisti sau stipriai susijaudinti, ir tas susijaudinimas turi būti nevaržomas. Jūsų draugas iš tiesų kažkiek susijaudina jus palietęs -juk jūs rašote, kad jam būna erekcija. Tačiau toliau lytinio akto metu jis arba nepakankamai susijaudina, arba susijaudinimas pakyla ir staiga atslūgsta.

Taip būna, kai vyras sekso metu ima galvoti apie ką nors kitą, arba tiesiog iš įpročio save stabdo. O jei jis įpratęs savo susijaudinimą kontroliuoti, tai ir nepasiekia pakankamai aukšto jo lygio. Beje, tas pats tinka ir moterims. Tai, jog jūs negalite patirti orgazmo, taip pat gali būti susiję su mąstymu ir kontrole.

Ši kontrolė yra paties proto prigimtyje. Sekso metu protas galėtų visai išsijungti, tačiau taip atsitinka toli gražu ne dažnai. Tačiau dėl visa ko prisiminkite, kaip senovės Indijoje buvo vaizduojama geismo apimta moteris - ji tupi ant gulinčio vyro, o savo nupjautą galvą laiko atskirai rankoje. Vadinasi, moteris turi mokėti „pamesti galvą“.

Žinoma, jūsų atvejis įdomus tuo, kad jūs negalite kaltinti vyro dėl savo negalėjimo patirti orgazmo. Jeigu jis baigtų per greitai, jūs sakytumėte, kad „vyras netinkamas“. Tačiau ilgiau nebaigiantys vyrai nemažai daliai moterų būtų tikras lobis. Beje, galite jam tai pasakyti.

Ar tai viskas? Aišku, jeigu jūs nieko negalite su tuo padaryti, tai ir mylėkitės be orgazmo - didelė čia bėda? Tačiau jei jūs abu norite išmokti patirti orgazmą, jūs galite išbandyti kai kuriuos būdus.

Tarkime, jūs galite patikrinti, ar galite baigti masturbacijos būdu. Jei baigiate, vadinasi, sekso metu jus stabdo netinkama stimuliacija – tarkime, masturbacija moterims dažniau susijusi su varputės dirginimu, o lytinis aktas makštyje gali palikti varputę nepaliestą. Vadinasi, reikia ieškoti būdų sekso metu dirginti varputę.

O gal masturbacijos metu gali baigti jūsų vyras - jis galbūt netgi įpratęs susijaudinti be jūsų, paslapčia. Paklauskite jo apie tai. Jeigu taip, tuomet jam gali padėti pajusti orgazmą jūsų ranka, kurią jis išmokys elgtis su savo varpa tinkamai.

Jei paaiškėtų, kad ir masturbacijos metu jūs negalite pakankamai susijaudinti, jums gali padėti speciali „į kūną orientuota psichoterapija“. Žinoma, šios krypties specialistų Lietuvoje nėra labai daug, tačiau atvažiuoja įvairūs terapeutai ir į Vilnių, ir į Kauną. Tai seminarai, susiję su aktyviomis meditacijomis, kvėpavimo ir judesio pratimais ir poriniais pratimais, didinančiais sekso parterių pasitikėjimą vienas kitu. Internete, tarkime, „Google“, paieškokite žodžių „tantros seminarai“ arba „neoreichinės pulsacijos“ , „tantrinės pulsacijos“. Ir surizikuokite sudalyvauti kelių dienų seminare kartu su vyru. Nebijokite – šiuose seminaruose aš esu dalyvavęs, ir manau, kad dalyvauti juose jums nepakenks.

Taigi ieškantiems žmonėms tikrai atsiras kelių, kuriais jie gali eiti. Beje, ieškodami nejučiom atrasite ir ką nors įdomaus apie save ir vienas kitą - žinote, pasirodo - problemos yra didieji mūsų mokytojai.

Sėkmės mokytis.

Olegas Lapinas

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)