Antradienį didieji Vilniaus banko skyriai priėmė vidutiniškai po 100 paraiškų, panašaus srauto tikimasi ir trečiadienį.

"Suprema" priima vis daugiau institucinių Baltijos šalių investuotojų paraiškų - tikimasi, kad trečiadienį daugiausia jų pateiks Latvijos ir Estijos, o ketirtadienį-penktadienį - Lietuvos investuotojai.

"Šiandien, ko gero, yra pagrindinė diena, kai Lietuvos investuotojai turės galutinai apsispręsti - turi būti išspręsti visi techniniai klausimai", BNS sakė "Supremos" direktorius Aidas Galubickas.

Kol kas neaišku, ar telekomo privatizavimo patarėjai šiomis dienomis paskelbs, kiek gyventojų panoro pirkti "Lietuvos telekomo" akcijų. Banko CAIB padalinio Baltijos šalyse vadovas Tomas Marcinkus užtikrino, kad šie skaičiai tikrai bus paskelbti pirmadienį, birželio 12-ąją. Ar duomenys galėtų būti paskelbti anksčiau, jis dar negalėjo pasakyti.

35 proc. telekomo akcijų paketas Lietuvos ir užsienio investuotojams bus parduodamas birželio 12 dieną.

Tuo tarpu rinkos analitikai prognozuoja, kad telekomo akcijų paklausa birželio 12-ąją viršys pasiūlą 2-3 kartus, o akcijos kaina pirmosiomis prekybos savaitėmis gali pakilti apie 10-30 proc.

Finansų maklerio įmonės "Baltijos vertybiniai popieriai" Prekybos skyriaus viršininkas Dmitrijus Dutovas dienraščiui "Verslo žinios" sakė, kad teigiamą įtaką telekomo akcijų kainai gali daryti atsigaunantys kaimyninių šalių telekomai bei kylantis JAV technologijų biržos NASDAQ indeksas.

Užsienio finansų analitikai mano, kad nors Lietuvoje ir jaučiamas telekomo akcijų bumas, užsienio investuotojai jas vertina atsargiai.

Vienas Švedijos analitikas dienraščiui sakė, kad dėl nestabilių ir sunkiai prognozuojamų užsienio rinkų telekomo akcija gali kainuoti apie 3,50 lito, o paklausa pasiūlą viršys 3-4 kartus.

"Tokia kaina būtų geras ženklas investuotojams, kad telekomo akcijos turės potencialą brangti biržoje", sakė Švedijos analitikas.

Paskelbtas telekomo akcijos kainos intervalas yra 3-3,80 lito, o Tarptautinio depozitoriumo sertifikato (GDR), kurį sudaro 10 akcijų - 7,5-9,5 JAV dolerio.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją