Kaip skelbia LFF licencijavimo skyrius, licencija Maskvoje kalinčio Vadimo Kastujevo valdomam "Žalgiriui" suteikta įvertinus klubo pateiktą papildomą finansinius bei personalo kriterijus pagrindžiančią medžiagą.

"LFF Apeliacinio licencijavimo komiteto sprendimu, sezono metu klubas taip pat įpareigotas teikti tarpines finansines ataskaitas bei kitą papildomą medžiagą pagal kitas kriterijų grupes siekiant įsitikinti, kad viso sezono metu LFF I lygos klubui taikomi reikalavimai yra įgyvendinami", - rašoma LFF licencijavimo skyriaus pranešime.

Taisyklėse konkrečių kriterijų nėra

Komentuodamas licencijos suteikimą "Žalgiriui", LFF licencijavimo skyriaus vadovas Laurynas Zibolis tinklapiui Futbolas.lt teigė, kad tarp A lygos ir I lygos licencijavimo taisyklių yra nemaži skirtumai.

"I Iygos licencijavimo taisyklėse nėra tokių konkrečių kriterijų kaip skolos žaidėjams arba skolos darbuotojams. Tai nėra išskirta atskiromis pozicijomis. I lygoje labiau vertinamas veiklos tęstinumas, tai yra, ar klubas pagrindžia, kad planuoja tęsti veiklą. Natūralu, kad jei būtų toks kriterijus kaip skolos žaidėjams, licencija "Žalgirio" klubui nebūtų išduota", - aiškino L. Zibolis.

Licencijavimo skyriaus vadovo teigimu, atsižvelgiant į pastarųjų metų įvykius, šias I lygos licencijavimo taisyklių spragas ateityje bus siekiama pataisyti.

"Manau, jog būtų tikslinga kitais metais šias taisykles papildyti. I lygoje taip pat reikalinga atsižvelgti į šiuos dalykus. Jeigu klubas vėl kyla aukštyn į A lygą, skolos nedingsta, jos yra žinomos. Siekdamas sugrįžti į A lygą, klubas turės skolas padengti. Todėl nuo kito licencijavimo sezono sieksime minėtus punktus įtraukti ir į I lygos taisykles", - kalbėjo L. Zibolis.

Kelia tikslą laimėti I lygą

"Žalgirio" klubo administracijos direktorė Aida Dudonienė neatskleidė, iš kur žada gauti lėšų dalyvauti I lygoje: "Dėl finansinių klausimų pravedėme derybas, gavome garantinius raštus. Futbolo federacijai mūsų pateikti dokumentai tiko."

Pasak A. Dudonienės, "Žalgirį" treniruos Andrejus Sorokinas, su kuriuo yra pasirašytas kontraktas, o komandoje rungtyniaus "Žalgirio" futbolo akademijos jaunieji žaidėjai.

"Komandai bus keliamas tikslas laimėti I lygą ir patekti į A lygą. Kur žaisime? Kaip ir dėl kitų klausimų, taip ir dėl šio tiksliai atsakyti šiuo metu negaliu, reikės dar susėsti ir viską aptarti. Tačiau sutartį su "Žalgirio" stadionu turime", - Futbolas.lt tikino A. Dudonienė.

Paklausta, ar turi planų ieškoti rėmėjų arba tarsis su Vilniaus miesto futbolo draugija "Žalgiris", A. Dudonienė atsakė: "Planų visada yra, tačiau nenorime jų viešinti. Pyktis su niekuo nesiruošiame. Visgi tikslas yra "Žalgirio" išsaugojimas."

LFF I lygos tvarkaraštis turėtų būti tvirtinamas penktadienį LFF Vykdomojo komiteto posėdyje.