Antradienį Pasaulio autosporto taryba priėmė sprendimą, kad jau nuo šio sezono čempionu taps lenktynininkas, pelnęs daugiausiai pergalių, bet ne taškų, o taip pat nustatė ekipų biudžetų ribas 2010 m.

Šis sprendimas jau sulaukė neigiamo atgarsio, o „Formulės-1“ ekipų asociacija (FOTA) oficialiai išplatino pranešimą, kuriame kritikuojamas vienašališkas FIA elgesys.

„Nesuprantu kodėl pastoviai reikia keisti šio sporto taisykles, - teigė F. Alonso savo interneto svetainėje. - Manau, jog tokie sprendimai įneš sumaišties tarp fanų. „Formulė-1“ tobulėjo daugiau nei 50 metų dėl komandų, rėmėjų, lenktynininkų ir ypač dėl fanų visame pasaulyje, ir niekas iš jų negalėjo įrodyti savo pozicijos FIA.

Esu sunerimęs ne dėl sprendimų, kurie paveiks prasidėsiantį sezoną, bet daugiau dėl tų, kurie paveiks varžybas ateinančiais metais. Tikiuosi, kad yra koks nors būdas, kad šios priemonės greitu metu būtų persvarstytos.“

Pastaruoju metu FIA adresu girdima itin daug kritikos dėl to, kad federacija dažnai priima sprendimus, kurie neatitinka F-1 poreikių.

Daugiau informacijos ieškokite .">