Dalį praėjusio sezono "Žalgiriui" atstovavęs futbolininkas teigia, jog žiemą gydėsi traumą ir jokio klubo susirasti nebandė. "Neieškojau klubo nei užsienyje, nei Lietuvoje. Su "Žalgiriu" treniruojuosi dėl savęs, nesiruošiu kažkur vykti", - Futbolas.lt sakė R. Džiaukštas.

Pasak gynėjo, jis šiemet neturi rimtų planų: "Nebent sužaisiu "Žalgiryje", jeigu jį paliks A lygoje. Gal pusmetį, gal metus. Ką darysiu po to? Tai priklausys nuo to, ar man sveikata leis toliau tęsti karjerą. Trauma vis dar neduoda ramybės."

Traumos R.D žiaukšto karjerą sutrikdė prieš dvejus metus. 2007-uosius futbolininkas praleido praktiškai vien gydydamasis, o pernai pavasarį buvo sugrįžęs į savo pirmąjį klubą "Žalgirį". Tačiau dėl neaiškios finansinės padėties gynėjas A lygoje sužaidė vos kelias rungtynes.

Anksčiau R. Džiaukštas yra rungtyniavęs Rusijos klubuose Kaliningrado "Baltika", Ramenskojės "Saturn", Maskvos "Torpedo Metallurg" bei "Moskva". Lietuvos rinktinėje jis sužaidė 40 rungtynių.

Su Vilniaus miesto futbolo draugijos "Žalgiris" ekipa jau senokai treniruojasi ir praeityje garsūs Lietuvos rinktinės žaidėjai saugas Tomas Ražanauskas bei puolėjas Edgaras Jankauskas, taip pat buvę rinktinės kandidatai vartininkas Pavelas Leusas, gynėjas Tadas Gražiūnas, saugas Gediminas Butrimavičius, puolėjas Nerijus Vasiliauskas.