Prancūzas lygiai prieš metus pasitraukė iš „Ferrari“ kompanijos vadovo posto, tačiau ir toliau čia dirbo. Vis dėlto, antradienį įmonės prezidentas Luca di Montezemolo paskelbė apie galutinį specialisto pasitraukimą.

„Jeanas Todt'as buvo vienas iš svarbiausių pastarųjų 15 metų „Ferrari“ istorijos herojų. Įgūdžiai ir aistra visuomet atsispindėjo jo darbe, o taip pat pelnė ne tik mano asmeninę, bet ir visos kompanijos bei jos gerbėjų pagarbą ir palankumą“, - komentuodamas J. Todt'o pasitraukimą pareiškė L. di Montezemolo.

„Norėčiau jam palinkėti kuo geriausios sėkmės ateityje, kuri, tikiuosi, jam atneš kuo didžiausią pasitenkinimą tiek asmeninėje, tiek profesinėje srityje“, - kalbėjo „Ferrari“ prezidentas.

„Per visus šiuos kartu praleistus metus, įskaitant tiek pergales, tiek sunkius metus, tarp Jeano Todt'o ir „Ferrari“ susiformavo nesulaužomas ryšys“, - pridūrė jis.

J. Todt'as „Ferrari“ komandoje dirbo nuo 1993 m., kai buvo priimtas vadovauti kompanijos sportinei veiklai. 2006 m. pabaigoje prancūzas buvo paskirtas eiti kompanijos vadovo pareigas bei tuo pačiu įpareigotas paruošti savo įpėdinį Stefano Domenicali. Iš italams priklausančios „Formulės-1“ komandos posto specialistas pasitraukė tik 2007 m. pabaigoje.

Prieš ateidamas į „Ferrari“, J. Todt'as nebuvo automobilių sporto naujokas. Lenkų kraujo turintis prancūzas karjerą pradėjo ralyje, ir būdamas šturmanu nekartą sėkmingai dalyvavo Pasaulio ralio čempionato etapuose. Vėliau jis ėmė vadovauti „Peugeot“ veiklai automobilių sporte, o jo vadovaujama komanda laimėjo 1985 m. ir 1986 m. Pasaulio ralio čempionatus.

Prancūzų kompaniją specialistas paliko tik šiai po ilgo svarstymo atsisakius žengti į „Formulės-1“ varžybas.

63 m. amžiaus J. Todt'as yra susižadėjęs su aktore Michelle Yeoh, 1997 m. filme „Rytojus niekada nemiršta“ (angl. „Tomorrow Never Dies“) suvaidinusia Džeimso Bondo merginą. Prancūzo sūnus Nicolas dirba „Ferrari“ piloto Felipe Massos vadybininku.

Daugiau informacijos ieškokite .">