„Treniruotes pradėsime tik ankstyvą trečiadienio rytą, radę tarpą rankininkų pratybose Sporto halėje. Esame surinkę stipriausią įmanomą sudėtį, tik mums padėti negalės Nerijus Mačiulis, kuris rungtyniauja Estijoje, o Vladimiras Zadneprovskis patyrė traumą“, - DELFI antradienį apie rinktinės planus pasakojo komandos vyriausiasis treneris Daivydas Kalpokas.

D. Kalpokas turnyro favorite vienareikšmiai laiko Italijos rinktinę, kuri 2003-aisiais laimėjo Europos čempionatą, o prieš tris mėnesius planetos pirmenybėse liko trečia.

„Su italais į aikštę tikrai neisime atlikti tik formalumų. Esame su kitais futbolo grandais olandais sužaidę lygiosiomis. Kodėl gi nepabandžius pagąsdinti ir italų?

Peržiūrėdamas baltarusių rungtynių vaizdo medžiagą įsitikinau, kad tai labai gera komanda ir stiprus varžovas. Gruzinai taip pat pajėgūs“, - DELFI teigė D. Kalpokas.

Namų arenos - Sporto halės danga - neparanki lietuviams.

„Mūsiškiai yra pratę žaisti ant parketo, o Kaune po rankinio liks vadinamoji gumos danga. Tai tikras peilis mums. Sukibimas padidėja 3-4 kartus, keičiasi kamuolio riedėjimas. Profesionalams iš Italijos ir Baltarusijos tai - nė motais, nes jie dirba tik salėse su salės kamuoliu ir nėra žaidę lauke, o lietuviai, priešingai, pavasarį daugiausia pratybas rengia atvirame ore“, - paaiškino mūsų šalies rinktinės strategas.

Dėl 12 kelialapių į 2010 metų pradžioje (sausio 18-30 d.) Vengrijos miestuose Budapešte ir Debrecene vyksiančias Senojo žemyno pirmenybes kovoja 28 rinktinės, suskirstytos į 7 grupes.

Į čempionatą pateks visų grupių nugalėtojai ir keturios geriausios antrąsias vietas užėmusios rinktinės, o vengrai dalyvaus šeimininkų teisėmis.

„Mūsų programa minimum – antroji vieta grupėje, o maksimum – būti pirmais. Žinoma, reikia būti realistais ir tikroviškai vertinti savo galimybes. Tačiau kovosime iš visų jėgų, - žadėjo Lietuvos rinktinės vyriausiais treneris D. Kalpokas. – Anksčiau niekada nepavykdavo suburti tokios stiprios rinktinės.“

Lietuvos rinktinės sudėtis:

Egidijus Liubauskas (Kauno „Nautara")
Edvinas Rauliuškevičius (Panevėžio SFK-FA)
Vitalijus Baj (Vilniaus „Bekentas")
Virmantas Lemežis (Vilniaus "Aktas")
Antanas Tautvydas („Mažeikiai")
Marius Bezykornovas („Nautara")
Justas Gulbinas („Aktas")
Artūras Karmazinas („Nautara")
Valdas Pocevičius („Mažeikiai")
Darius Urbelionis („Nautara")
Audrius Juozaitis (Kazlų Rūdos SC)
Donatas Paulauskas (SFK-FA)
Antanas Bulošas („Mažeikiai")
Arūnas Šteinas („Nautara")
Tomas Nemanis („Nautara")
Jaunius Juozaitis (Kazlų Rūdos SC)
Gintas Podelis (Kazlų Rūdos SC)
Vladimiras Zadneprovskis („Bekentas")
Arsenijus Buinickis („Bekentas")
Vyr. treneris: Daivydas Kalpokas

Atrankos grupės:

1 grupė (Tirgu-Muresas, Rumunija)

Ukraina
Olandija
Rumunija
Andora 

2 grupė (Badachosa, Ispanija)

Ispanija (gina čempionų titulą)
Slovakija
Moldova
Kazachstanas 

3 grupė (Ostrava, Čekija)

Čekija
Kroatija
Bosnija-Hercegovina
Latvija 

4 grupė (Kaunas, Lietuva)

Italija
Baltarusija
Lietuva
Gruzija 

5 grupė (Antverpenas, Belgija)

Serbija
Belgija
Makedonija
Graikija

6 grupė (Viana Castelo, Portugalija)

Portugalija
Lenkija
Azerbaidžanas
Suomija 

7 grupė (Levallois-Perre, Prancūzija)

Rusija
Slovėnija
Prancūzija
Juodkalnija 
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją