Psichologo išsilavinimą turintis G. Navaitis, tik pernai rudenį išrinktas į Seimą, taps kovo 22 d. per Baltijos televiziją pradedamos rodyti meninės publicistikos laidos
vedėju. Pasak autorių, jis kartu su kitu vedėju – rašytoju, dramaturgu, poetu, humoristu Juozu Erlicku kalbins ir parlamentarus, ir paprastus žmones, kartu su žiūrovais dalinsis nuomone apie šių dienų Lietuvos aktualijas, bandys spręsti bendras problemas.

„Laidos vedėjas – gal kiek per garsiai pasakyta. Aš tik dalyvausiu laidoje. Gal vienoje, gal keliose, gal dar daugiau. Kaip nuotaika bus“, - ketvirtadienį DELFI sakė G. Navaitis.

„Seime esu psichologas, laidoje būsiu Seimo narys“, - pridūrė parlamentaras. Jis patikino už šį darbą negausiantis jokio atlygio.

Anot socdemo A. Salamakino, parlamentarai radijo ir televizijos laidose gali dalyvauti tik jei negauna jokio atlygio. „Neturi būti jokių sutarčių“, - pažymėjo jis.

Kadangi Seimo nariams neleidžiama užsiimti jokia kita veikla, tik kūrybine, jų dalyvavimas įvairiose pramoginėse ir kitokio pobūdžio laidose kelia nemažai diskusijų. Todėl jie prašomi pirmiausia kreiptis į SEPK ir išsiaiškinti, ar tai suderinama su parlamentaro pareigomis.

„Seimo narys turi elgtis taip, kad nekiltų jokių abejonių dėl sąžiningos veiklos. Jei neaišku, gali kreiptis į mus ir paprašyti rekomendacijos, galima dalyvauti laidoje ar ne. Prieš duodami atsakymą turime patikrinti, ar nėra autorinių sutarčių, ar negaunamas atlygis, ar nesikerta viešieji ir privatūs interesai“, - vardijo A. Salamakinas.

Pasak jo, parlamentarams nedraudžiama bendrauti su žiniasklaida, dalyvauti laidose kaip ekspertams: „Jei dalyvauja laisvu laiku, neturi jokių kontraktų, nėra interesų konfliktų, tik kaip ekspertas pasėdi – prašau. Bet jei vadinamas vedėju, reikėtų pasikonsultuoti, kad nekiltų niekam abejonių.“

A. Salamakinas teigė, kad G. Navaitis rekomendacijos nesikreipė. Jis prisipažino tik iš DELFI sužinojęs, kad parlamentaras dalyvaus televizijos laidoje.

„Nesuprantu, kam kreiptis. Mane dažnai pakviečia šnekėti į radiją, televiziją. Ar kokios nors komisijos pirmininkas yra leidimų dalintojas?“ – stebėjosi liberalas.

Iki tapdamas Seimo nariu socialinių mokslų daktaras jis ilgus metus teikė psichologines konsultacijas, vadovavo nuo 1989 m. veikiančiai vedybinių pažinčių tarnybai „Santuoka“, rašė knygas ir straipsnius.

Neseniai „Lietuvos rytas“ pranešė, kad G. Navaitis kanceliarinėms išlaidoms gaunamus pinigus nusprendė investuoti į porcelianinį servizą.