Kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, nepaisydamas premjero Andriaus Kubiliaus ir Seimo vedėjo Arūno Valinsko raginimų taupyti, atsisakant nebūtinų pirkimų arba kelionių, G.Kazlauskas nuo vasario 15 iki 21-osios sumanė paviešėti egzotiškoje Afrikos šalyje.

Aplinkos ministro kompanijoje - jo patarėja Laura Dzelzytė ir Aplinkos strategijos departamento vadovė Vilija Augutavičienė.

Aplinkos ministerijoje "Lietuvos rytui" ketvirtadienį niekas negalėjo paaiškinti, kokių tikslų genamas per sunkmetį ministras su pavaldinėmis išvyko į Nairobį.

"Neturiu supratimo. Jei tarp mano potvarkių nėra potvarkio dėl G.Kazlausko komandiruotės, tuomet aš nieko nežinau", - lyg iš medžio iškritęs vakar kalbėjo premjeras A.Kubilius, "Lietuvos ryto" paklaustas, ar žino, kad aplinkos ministras savaitei išvykęs į Keniją.

Apie G.Kazlausko vizitą Afrikoje nieko nežinojo ir Vyriausybės kancleris Deividas Matulionis.

Pagal galiojančius įstatymus ministrai turi teisę patys nutarti dėl kelionių ir savo nuožiūra sudaryti delegacijas vizitams į užsienį. Tačiau apie savo keliones jie privalo informuoti Vyriausybės vadovą ir gauti jo leidimą. Dabar surinkti faktai perša išvadą, kad G.Kazlauskas - lyg katinas, kuris kur nori vaikšto vienas arba su palydovėmis.

Ministrą delegavusios Tautos prisikėlimo partijos lyderis, Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas penktadienį pareiškė asmeniškai reikalausiąs jo pasiaiškinimo ir atsakomybės.