Vilniaus universitete ekonomisto išsilavinimą įgijęs D. Indriūnas pastaruoju metu dirbo AB „Vievio paukštynas“ valdybos nariu, buvo atsakingas už įmonės plėtrą.

Anksčiau jis šešerius metus darbavosi AB „Hansabankas” Vilniaus regiono skyriaus valdytoju.

D. Indriūnas, kaip ir naujasis Vilniaus meras, priklauso Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijai.

„Dalyvavau partijos veikloje, meras pakvietė čia, nes nori daryti esmines pertvarkas savivaldybės įmonėse, didinti jų efekyvumą ir mano, kad finansų žinojimas iš verslo pusės gali būti naudingas. Nežinau, kaip čia pavyks, bet užsimojimas iš tikrųjų yra didelis“, - DELFI trečiadienį sakė mero patarėjas.

Gyvena Turniškėse

D. Indriūno pavardė žiniasklaidoje buvo minima prieš trejus metus kilusiame Turniškių kotedžų skandale, kai paaiškėjo, kad kotedžai, kainavę postus dviems prezidento patarėjams, buvo pastatyti bankui užstačius paties šalies vadovo rezidenciją.

Paskolą kotedžų statybai suteikusio „Hansabanko“ valdybos pirmininko pavaduotojas Tomas Andrejauskas ir to paties banko Vilniaus regiono skyriaus valdytojas D. Indriūnas taip pat įsigijo kotedžus Turniškėse.

Mero patarėjas trečiadienį DELFI neslėpė iki šiol gyvenąs buvusių prezidento patarėjų kaimynystėje.

„Ne aš tą paskolą išdaviau, o bankas. Paskolą vertino centrinis paskolų komitetas. Vėliau aš, kaip paprastas žmogus, pasiėmiau paskolą ir nusipirkau butą“, - pasakojo D. Indriūnas.

Patarinės ir tarybos narė

Sostinės savivaldybės duomenimis, mero patarėjo atlyginimas „į rankas” siekia 3632 litus.

Buvęs Vilniaus meras Juozas Imbrasas turėjo iš viso šešis patarėjus. Du iš jų buvo tarybos nariai – Jaroslavas Kaminskis ir Larisa Dmitrijeva.

Visi J. Imbraso patarėjai pasitraukė iš postų kartu su meru, tik Nepriklausomos frakcijos atstovė L. Dmitrijeva pagal naujosios koalicijos susitarimą liko patarinėti ir merui V. Navickui.