Beje, M. Kildišius konkurse dalyvavo vietoj ekspremjero, Seimo nario Gedimino Kirkilo, kuris negalėjo atvykti dėl pasikeitusios darbotvarkės, ir vilkėjo jo marškinėlius.

Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) „Krepšinio žvaigždžių fiesta“ buvo pirmasis renginys, vykęs neseniai pastatytoje Utenos krepšinio arenoje.

Be „LMKL snaiperės“ konkurso bei LMKL ir „Juventus“ mišrių komandų dvikovos, čia buvo surengtas „Taikliojo dueto“ konkursas. Jame iš viso varžėsi devynios mišrios poros, sudarytos iš krepšininkės ir stipriosios lyties atstovo. Duetai buvo suformuoti vyrams ištraukus burtus.

Konkurso tikslas buvo surinkti kuo daugiau taškų atakuojant krepšį paeiliui iš pačių dalyvių pasirinktos vietos (bet ne arčiau kaip 1 m nuo baudos aikštelės linijos).

Užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas rankos miklumą bandė su Egle Šikšniūte (Klaipėdos „Lemminkainen”), Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas – su Daiva Pabrėžaite („Alytus“), „Juventus“ gynėjas Saulius Raziulis – su dvylikamete Utenos krepšinio mokyklos auklėtine Vaida Skardžiūte.

Su Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininku Žilvinu Šilgaliu porą sudarė Julija Šarkauskaitė (Kauno „Aistės“), su Golfo federacijos prezidentu, spaudos namų „Arx Baltica“ vadovu Rolandu Dovydaičiu – Irma Raugaitė (Kauno „Laisvė“).

Utenos rajono meras Alvydas Katinas kamuolį mėtė kartu su Laura Svaryte (Šiaulių „Rūta“), bendrovės „Švyturio ir Utenos alus“ vadovas Rolandas Viršilas – su Tatjana Ščipakina (Marijampolės „Arvi“), o renginio vedėjas, radijo stoties M-1 programų direktorius Mindaugas Stasiulis, konkurse dalyvavęs kaip Saulėns, - su Egle Duleckyte (Panevėžio „Eglė“).

A. Rinkevičiūtė ir M. Kildišius, kamuolio taiklumą išbandę pirmieji, per minutę surinko 11 taškų ir lyderių pozicijos nebeužleido. 10 taškų buvo įrašyta į R. Viršilo ir T. Ščipakinos sąskaitą. Kelios poros surinko po 9 taškus.

Tačiau nugalėjai paaiškėjo tik po finalo, kuriame susirungė trys duetai: A. Rinkevičiūtės ir M. Kildišiaus, S. Raziulio ir V. Skardžiūtės bei R. Viršilo ir T. Ščipakinos.

Finale buvo užfiksuoti dar geresni rezultatai. „Taikliausiu duetu“ tapę krepšininkai per minutę surinko 15 taškų, antri likę S. Raziulis ir V. Skardžiūtė – 14, treti likę R. Viršilas ir T. Ščipakina.

Paskutinį metimą M. Kildišius bandė pataikyti nuo aikštės vidurio linijos, bet nesėkmingai.

Kiti konkurso dalyviai juokavo, kad jam laimėti padėjo marškinėliai su G. Kirkilo pavarde. Pats ekspremjeras DELFI teigė į renginį neatvykęs dėl užimtos darbotvarkės, tačiau apsidžiaugė sužinojęs, kad „laimėjo“ jam skirti marškinėliai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją