Kaip vieną iš problemų stovykloje V. Stankevičius įvardino tai, kad kai kurie žaidėjai dar nesusirado klubų. Prieš artėjančias rungtynės su Andora treneris teigė, kad laiko eksperimentuoti nebėra, ir jau reikės modeliuoti žaidimą būsimoms atrankos kovoms su Prancūzija.

Jūsų dėmesiui - Futbolas.lt pokalbis su V. Stankevičiumi.

- Kaip vertintumėte komandos atliktą darbą treniruočių stovykloje, su kokiomis problemomis susidūrėte? Ar galėtumėte palyginti šią stovyklą su ankstesnėmis?

- Palyginus su stovykla Estijoje lapkritį, be abejo, sąlygos labai skirtingos - tiek oras, tiek aikštės kokybė. Estijoje treniravomės ant įšalusios aikštės, žaidėjai stengėsi, negauti traumų.

Tikslas tiek čia, tiek dabar lieka tas pats - pamatyti žaidėjus, artimiausią pamainą. Tiesa, Estijoje žaidėjai buvo pavargę po sezono. Dabar kita problema - kai kurie žaidėjai dar be klubų. Mes labai norėtumėme, kad jie pasirašytų sutartis ir žaistų. Jei nepasirašys, kils problemos treniruotis ir įgauti praktikos, tai atsilieps sportinei formai.

Šioje treniruočių stovykloje visi dirba iš širdies. Tie, kurie gauna žaisti mažiau, tiesiog "skraido" aikštėje - labai stengiasi. Vyrai yra nusiteikę ryžtingai, ir, kaip ir visa žiūrovų armija, laukia rungtynių su Prancūzija. Negalime žinoti, kokios formos bus mūsų žaidėjai, ir ar visi būsime sveiki. Todėl reikia ruošti pamainą. Kovą rengsime stovyklą Frankfurte - gerai, kad tada jau bus prasidėjęs Lietuvos čempionatas.

- Rungtynėse su Lenkija pirmąjį įvartį Lietuvos komanda praleido po gana apmaudžios gynybos linijos klaidos, kai varžovų puolėjas išvengė nuošalės ir atsidūrė vienas prieš vieną. Ką galėtumėte pasakyti apie tą epizodą ir apskritai žaidimą toje dvikovoje?

- Tose rungtynėse pirmą kartą žaidėme tokia gynybos linija. Pavyzdžiui, Vidas Alunderis visada žaisdavo dešiniame krašte. Įvartis krito todėl, kad trūksta tarpusavio ryšio. Arūnas Klimavičius vėliau ištaisė savo klaidelę įmušdamas įvartį. Vėliau didesnių klaidų gynėjai nedarė. Sakyčiau, jog lygiosios tose rungtynėse buvo pasiektos lygiaverčių varžovų dvikovoje. Antrasis kėlinys nebuvo labai gražus, nes buvo daug keitimų, smulkių traumų.

- Rungtynėse šeštadienį komandai trūko kelių žaidėjų, tačiau visi rečiau žaidžiantys taip pat nebuvo išbandyti. Kaip, atvykus žaidėjų papildymui, sudėtis bus formuojama dabar? Bus stengiamasi susižaisti paskutinėse rungtynėse prieš dvikovą su Prancūzija, ar dar eksperimentuojama?

- Eksperimentams laiko nebėra. Jau norisi pamatyti tikrąjį komandos veidą, nors ir trūks Mariaus (Stankevičiaus - aut. past.), Sauliaus (Mikoliūno) ir Edgaro (Česnauskio). Stengsimės su Andora žaisti stipriausia sudėtimi ir modeliuoti žaidimą tokį, kokį norėsime matyti su Prancūzija.

- Mažosios Andoros rinktinė - toli gražu ne pajėgiausias varžovas. Ko tikitės iš šių rungtynių? Kokios taktikos laikysis Lietuvos rinktinė?

- Reikia gerbti priešininką, nesvarbu koką vieta jis užima reitinge. Dabar visos šalys brandžios taktiškai - jie taip pat treniruojasi. Žaisime 11 prieš 11 - kad tą minutę esi stipresnis, reikia įrodinėti aikštėje. Šiose rungtynėse ne tik atakuosime, bet ir bandysime pasiginti ir kontratakuoti.