Šalies rinktinės vyriausias treneris Grigorijus Kozovskis sakė, kad varžybose jautėsi, lyg patekęs į Azerbaidžano ir Prancūzijos rinktinių stovyklą. Net dvylika azerbaidžaniečių atvyko kovoti dėl nugalėtojo vardo. Gausesnė buvo tik šeimininkų delegacija.

„Nors Lukaševičius ir parodė aukštą rezultatą, tačiau jo kovos labai išsekina. Jis kol kas neturi sportinio stabilumo, pastoviai laiko „ant nervų“ – gali laimėtą kovą „atiduoti“ paskutinėmis sekundėmis, o beviltišką ištraukti“, - apie savo auklėtinį kalbėjo G. Kozovskis.

Finalinėje imtyje V. Lukaševičius susirėmė su dukart Europos čempionatų prizininku ir olimpinių žaidynių penktosios vietos laimėtoju Meloninu Noumonvi. Juodaodis prancūzas kovojo agresyviau, parteryje vogčiomis „palaužė“ Vladislavui pirštus, pats gerai gynėsi, prigriebė vilniečio galvą bei panėrė į liemenį ir, savos publikos džiaugsmui, iškovojo pergalę.

S. Adomaičio svoryje kovojo tik penki atletai, todėl pagal varžybų nuostatus, visi sportininkai išmėgino jėgas tarpusavyje. Favoritu buvo laikomas olimpinių žaidynių vicečempionas Rovšanas Bayramovas iš Azerbaidžano. Bet visas kortas sumaišė prancūzas Tarikas Belmadanis, kuris kovoje dėl aukso aplenkė tituluotą pietietį. Svajūnas, su dviem pergalėm prieš čeką Michalą Novaką ir nugalėtojo titulą pelniusį T. Belmadanį, liko trečias.

Edgaras Venckaitis (66 kg) pirmą imtį pralaimėjo azerbaidžaniečiui Rasului Chunajevui ir prarado galimybę kovoti dėl apdovanojimo.

„Yra gerai žinomos Edgaro kovotojo savybės, tačiau jo mąstymas ant kilimo dar nėra toks greitas, kaip atliekami veiksmai. Du kartus lėkti per petį – tokiam vyrui per didelė prabanga. Edgaro mėginimas atsilošti metimu per dubenį buvo sėkmingas, tačiau bendrai pergalei jau pritrūko laiko“, - kritikos negailėjo treneris.

Varžybose kovojo 54 imtynininkai iš Azerbaidžano, Bulgarijos, Čekijos, Prancūzijos, Gruzijos, Šveicarijos, JAV ir Lietuvos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją