„Man, kaip ir bet kuriam kitam treneriui visame pasaulyje, didelė garbė tapti Graikijos rinktinės strategu. Graikų krepšinis bet kuriame lygmenyje visada siekia būti pirmas. Atiduosiu visas savo žinias ir energiją, siekdamas šių tikslų“, - kalbėjo J. Kazlauskas.

Žurnalistų paklaustas, ką visų pirma keis rinktinėje, lietuvis neskubėjo atskleisti kortų.

„Graikijos rinktinė kupina gerų žaidėjų. Treniruodamas Kinijos rinktinę per pastaruosius keletą metų susidūriau su graikais du kartus. Yra dalykų kurie krenta į akis, tačiau šiuo metu dar yra per anksti apie tai kalbėti. Yra nemažai gabaus jaunimo, kurie tikrai neliks nuošalyje, tačiau dabar dar nenorėčiau minėti jų pavardžių“, - J. Kazlausko žodžius cituoja Graikijos krepšinio federacijos svetainė internete.

Strategas pabrėžė, kad žavisi Graikijos krepšiniu.

„Aš mėgstu Graikijos krepšinį ir žaviuosi žymiais šios šalies praeities žaidėjais. Stengiuosi pratęsti geras tradicijas, tačiau turiu ir savų įdėjų. Galbūt komandos stilius pasikeis, mes turėsime 9 draugiškas rungtynes prieš Europos čempionatą, tad laiko pasiruošimui užteks ir, tikiuosi, pokyčiai bus komandai į naudą. Kalbėjausi telefonu su Panagiočiu Yannakiu (buvusiu rinktinės treneriu - DELFI), jis man palinkėjo sėkmės ir išreiškė palaikymą.“

„Manau, kad nėra prasmės daugžodžiauti apie trenerio pasiekimus, nes jie yra gerai žinomi visame pasaulyje. Sveikinu J. Kazlauską tapus rinktinės treneriu ir nuoširdžiai tikiu, kad su juo mes rašysime naują Graikijos krepšinio sėkmės istoriją“, - pratęsė G. Vassilokopoulos.

Graikijoje J. Kazlauskas jau dirbo 2004-2006 metais, kai vadovavo Pirėjo „Olympiakos“ klubui.

Lietuvos krepšinio specialistas 1997-2001 metais buvo vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris, o 2004-2008 metais vadovavo Kinijos rinktinei. J. Kazlauskas 2000 metais su Lietuvos rinktine iškovojo Sidnėjaus Olimpinių žaidynių bronzos medalį, o 2005 metais su Kinijos rinktine tapo Azijos čempionu.

Vadovaudamas Kauno „Žalgiriui“ J. Kazlauskas iškovojo 5 Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionų žiedus, tapo Šiaurės Eurpos lygos (NEBL), Europos taurės bei Eurolygos čempionu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją