Jo teigimu, per metus dvejus, VILIBOR turėtų priartėti prie tarpbankinių palūkanų normų eurais (EURIBOR). Šiuo metu šešių mėnesių VILIBOR yra 8,23 proc., o EURIBOR - 2,11 proc.

"Mūsų valiuta yra susieta su euru ir tai (VLIBOR - DELFI) turėtų būti netoli euro palūkanų. Aš manau, kad per metus dvejus (VILIBOR - DELFI) tikrai gali pasiekti (EURIBOR - DELFI)", - žurnalistams po pietų su premjeru Andriumi Kubiliumi sakė R. Šarkinas.

Jo teigimu, tarpbankinės palūkanos litais mažėja ir dėl Lietuvos banko veiksmų.

"Pirmą kartą VILIBOR sumažėjo, kai sumažinome privalomas atsargas. (Iki šiol - DELFI) buvo remiamasi šešių bankų kotiruotėmis, kurias jie skelbdavo, mes peržiūrėjome tą sąrašą ir išjungėme tą banką, kuris skelbdavo pačias aukščiausias palūkanas, bet nedalyvaudavo rinkoje", - apie banko veiksmus kalbėjo R. Šarkinas.

Jo teigimu, VILIBOR dar turėtų mažėti, nes "atrodo baigėsi tos lenktynės, kas duos didesnes palūkanas už indėlius".

DELFI primena, kad lapkritį Lietuvos bankas pabandė suaktyvinti skolinimąsi tarp bankų ir 1 mlrd. Lt sumažino privalomąsias atsargų normas. Tuomet kelias savaites laikėsi kiek mažesnis VILIBOR, bet vėliau vėl patraukė į viršų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją