Lenkijos rinktinės strategas Leo Beenhakkeris atsisakė duoti interviu Futbolas.lt korespondentui motyvuodamas tuo, kad yra per daug susitelkęs ties savo komanda ir apie varžovus nelabai turi ką pasakyti. Tačiau specialistas iš Olandijos šiek tiek bendravo su Lenkijos spauda.

"Lietuviai beveik kiekvieną ataką nutraukdavo pražanga. Nežiūrint į tai, nutariau ir toliau žaisti aikštės viduriu - prieš susitikimą taip žaisti tarėmės. Lietuvos komanda, atsižvelgdama į aikštės stovį, antrajame kėlinyje naudojo daug tolimų perdavimų", - apie taktinius aspektus kalbėjo treneris.

Krokuvos "Cracovia" klube žaidžiantis gynėjas Piotras Polczakas sakė, kad įspūdingo žaidimo varžovų komandoje nematė, bet įžvelgė Lietuvos ekipos organizuotumą: "Lietuviai be standartinių situacijų daug neparodė, tačiau tai nėra atsitiktinai surinkta komanda."

Lenkų žiniasklaidoje daugiau kalbama apie tai, kaip juos nuvylė lygiosios, tačiau vienas interneto portalas taip pat pažymėjo Lietuvos rinktinės progresą.

"Šios rungtynės patvirtino Leo (Beenhakkerio - aut. past.) dažnai kartojamus žodžius - tarptautinio futbolo pajėgumai išsilygino. Dabar anksčiau buvę silpniausieji, kuriems priklausė ir Lietuva, pažengė į priekį. Aktyvus rungtyniavimas nuo mačo pradžios, didelis spaudimas, žaidimas kulnu, standartinių progų išpildymas - visa tai lietuvių kasdieninė duona. Komandos keli pagrindiniai žaidėjai nepriklauso jokiems klubams, tačiau joje yra puikus treneris", - rašo interia.pl svetainė.

Tiesa, varžovai rūpėjo ne visiems - rungtynes transliavę lenkų televizijos režisieriai Lietuvos rinktinės įvartį "užskaitė" į rinktinę šį kartą net nepakviestam Tadui Papečkiui. Kai kurios žiniasklaidos priemonės taip pat skelbė, jog antrajame kėlinyje lietuvų gretose žaidė Tomas Danilevičius, kuris šeštadienį Italijoje rungtyniavo už "Livorno" klubą.