1. Į nedidelį metalinį puodą suberkite 175 g cukraus ir 4 šaukštus vandens. Maišydami kaitinkite ant stiprios ugnies, kol cukrus visiškai ištirps. Virkite, kol sirupas taps gražios tamsios karamelinės spalvos.

Iš karto karamelinį sirupą supilkite į apvalią negilią formą ir pasukiokite indą, kad sirupu pasidengtų kraštai.

3. Į kitą puodą supilkite pieną, grietinėlę ir vanilinį cukrų. Kaitinkite maišydami iki virimo. Nuimkite nuo ugnies ir palikite 15-20 min. atvėsti.

4. Švariame ir sausame inde su likusiu cukrumi išplakite 5 kiaušinius ir 3 kiaušinių trynius. Plakite, kol masė taps kremo tirštumo. Paskui atsargiai supilkite atvėsusį pieną, išplakite ir supilkite į sirupu išteptą formą. Uždenkite folija.

5. Formą su kremu įdėkite į kepimo indą su verdančiu vandeniu. Dėkite į orkaitę ir kepkite 160 laipsnių temperatūroje 45 minutes, kol kremas sukietės. Iškepusį atvėsinkite ir pastatykite nakčiai šaltai.

6. Sustingusį kremą pagal formos kraštus atsargiai apipjaukite pašildytu peiliu, išverskite į lėkštę ir patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją