Šių batų gamintojai skelbia, kad juos avint sportuojama neatliekant jokių specialių pratimų.

„Tonewalker“ sandalai, pavyzdžiui, yra „tinginių būdas“ mesti svorį ir treniruoti šlaunis. Gamintojai teigia, kad tiesiog 30 min. vaikštant apsiavus šiais sandalais galima sudeginti iki 300 kalorijų. Jei tokia ar panašaus pobūdžio avalynė yra veiksminga, koks sveiko proto žmogus atsisakys šio, regis, labai paprasto būdo sulieknėti?

Tik jau ne tokios įžymybės kaip Gwyneth Paltrow, Madonna ir Christina Aguilera, kurios buvo pastebėtos avinčios riebalus deginančius MBT („Masai Barefoot Technology“ – „Masajų basų kojos technologija“) batus, rašo docshop.com.

Batų gamintojus įkvėpė sena praktika, kai sportuojant būdavo dėvimi sunkūs antriešiai ir apsimaunamieji aulai bei kitos smėliu kimštos keistenybės, padedančios treniruoti raumenis. Tad skiriamasis šių batų bruožas paprastai yra dideli ir sunkūs padai.

Jie dar būna įlenkti priekyje ir gale, todėl lieka siauras tarpelis tarp žemės ir kojų pirštų, bei kulno. Dėl to kūnas šiek tiek atsilošia atgal: taip skatinamas papildomų raumenų darbas.

„Reebok“ sportinių batelių gamintojai taip pat sako, kad dėl jų batuose naudotos specialios technologijos priverčiami dirbti rečiau treniruojami vidiniai kojų raumenys. Dvi oro pagalvės paduose sukuria nežymų nestabilumą, dėl kurio padidėja raumenų darbo apimtis, o daugiau darbo lemia greitesnį ir efektyvesnį kalorijų deginimą.

Ypatingai užimtiems žmonėms idėja sportuoti dėvint „anticeliulitinius“ batus gali pasirodyt tarsi spindintis šventasis svorio metimo gralis. Tik ar iš tiesų šie batai, už kuriuos reikia pakloti ir gana nemažą pinigų sumą, gali būti sveikatos ir grožio problemų sprendimas?

Gali, jei jus motyvuoja žvaigždės ir naujovės. Tačiau logiška tai, kad padailinti kūno linijas gali padėti ir bet kokie kiti patogūs batai, jei juos naudosite pagal paskirtį ir svarbiausia - labai dažnai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją