Kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, remontininkai šeimininkauja neatpažįstamai pasikeitusioje istorinėje Kovo 11-osios salėje. Seimo valdininkai aiškina, kad istorinė salė ruošiama Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) parlamentinės asamblėjos sesijos renginiams, kurie Lietuvoje vyks šių metų vasarą.

Seimo kanceliarijos Bendrųjų reikalų departamento direktorius Antanas Dimaitis „Lietuvos rytui" teigė, kad salė iš pagrindų remontuojama suderinus su žinomais architektais Algimantu ir Vytautu Nasvyčiais.

Seimo valdininkas teigė, kad dabartinis remontas kainuos 3,5 mln. litų, jie šiam reikalui numatyti šių metų Seimo biudžete. Tai - gerokai kuklesnė suma, kokias savo vizijose dar visai neseniai piešė valdininkai.

Anksčiau parengtoje Seimo kanceliarijos raidos strategijoje buvo numatyta imtis visų pirmųjų Seimo rūmų remonto ir įrašyta įspūdinga 30 milijonų litų suma.

Bet pernai kanceliarijos vadovai jau ėmė skelbti kuklesnius pageidavimus, kurių finansinė išraiška – maždaug 8 mln. litų.