„Keturi medaliai vieneriose varžybose - mano geriausias pasirodymas pasaulio taurės etapuose karjeroje, - susirinkusiems žurnalistams prisipažino medaliais pasipuošusi 26-erių metų S. Krupeckaitė. – Jaučiuosi kažkaip netikrai. Gal per daug tų medalių iš karto? Bet gera. Viską lėmė treniruotės ir sunkus darbas“.

Tokių gerų rezultatų Pekine Lietuvos delegacija nesitikėjo.

„Kiek dirbam, tiek gaunam. Nemanau, kad jau pasiekėme geriausią sportinę formą. Prieš Kolumbiją ir Kiniją nesitikėjome tokių aukštų rezultatų. Net treneriai. Pekino treko aš nemėgstu, nes esu ten griuvusi, man nepatinka treko geometrija, jis yra sunkus. Tai įrodo mūsų moterų prastesni rezultatai“, - teigė dviratininkė, kilusi iš Utenos.

S. Krupeckaitė su treneriais nutarė nedalyvauti paskutiniame, penktajame pasaulio taurės varžybų etape Kopenhagoje (vasario 13-15 dienomis).

„Nevažiuosime į Daniją, užtenka jau gąsdinti pasaulį. Keliausime tiesiai į pasaulio čempionatą. Nusprendėme, kad per daug bus varžybų ir iki pasaulio čempionato likus vos pusantro mėnesio, geriau pailsėti, susikaupti“, - sakė S. Krupeckaitė.

Nors Lietuvos dviratininkės po varžybų Kolumbijoje ir Kinijoje payrė aklimatizacijos ir laiko skirtumo sunkumų, po kelių dienų jos pradeda naują treniruočių stovyklą.

„Išvykstame į stovyklą Kroatijoje. Ten dabar šilčiausia Europoje. Treke galėtume treniruotis ir naujajame šauniame Panevėžio treke, bet mus reikia daugiau treniruočių plente. Būtinas laukas ir šiltas oras. O Panevėžio treke dirbsime prieš pat pasaulio pirmenybes, per tas paskutines atsakingiausias dienas“, - pranešė S. Krupeckaitė

Artėjančiame pasaulio čempionate (kovo 25-29 d., Pruškovas, Lenkija) S. Krupeckaitė sieks pagerinti pasaulio rekordą.

„Kiekvieną dieną su ta mintimi treniruojamės ir tam stengiamės. Aš važiuosiu į pasaulio čempionatą tik gerinti pasaulio rekordą ir kovoti tik dėl aukso medalių“, - žadėjo puikiai nusiteikusi Simona.

G. Gaivenytė iškovojo pirmą medalį

23-ejų metų Gintarei Gaivenytei komandų sprinto rungtyje iškovotas sidabro apdovanojimas – pirmas karjeroje.

„Džiaugiuosi savo rezultatais. Tai pirmieji medaliai ir svarbiausi“, - sakė panevėžietė.

Ir plente lenktyniaujanti G. Gaivenytė nežino, ar jau visam laikui tapo treko dviratininke.

„Nežinau, žiūrėsime pagal rezultatus ir kaip seksis varžybose. Bandysiu pasaulio čempionate gerai pasirodyti. Man prie širdies labiausiai yra sprinto rungtis. Su Simona dabar dalyvaujame olimpinio sprinto lenktynėse. Čia man dar reikia tobulėti. Pasitaiko klaidų ir reikia mokytis jų išvengti“,- pasakojo dviratininkė.

Paklausta, ko pritrūko iki aukso medalių finalo lenktynėse, G. Gaivenytė atsakė, kaip patyrusi sporto diplomatė.

„Kelių sekundžių“, - juokėsi mergina.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją