Andrius - didelis smaližius, todėl Estijos fermoje labiausiai ilgėjosi saldumynų, o grįžęs į Lietuvą iškart suvalgė didelį tortą. “Nebūna nė vienos dienos, kad aš nesuvalgyčiau šokolado, kokio gabalo torto ar sausainių. Visi, pavaišinę mane saldumynais, iškart pelno mano simpatijas,” - šypsodamasis aiškino.

Andrius tikina, kad “fermoje” maisto buvo pakankamai, todėl bado grėsmės nepajuto. “Nevalgę būdavome nebent tuomet, kai tingėdavome pasigaminti, o šiaip Estijoje maisto būdavo pakankamai, tik aš ne viską valgydavau, bet čia jau mano problema. Pavyzdžiui, iki išvykdamas į Estiją, visiškai negerdavau pieno, nevalgydavau varškės, sūrio, o Estijoje teko gerti pieną ir valgyti pieno produktus,” - estiškos fermos maistą prisiminė Andrius.

nksčiau vaikinas visiškai nevalgydavo ne tik pieno produktų, bet ir bulvių, todėl, aišku, nejautė jokių simpatijų ir tradicinei lietuviškai virtuvei. Nevalgydavo jis nei lietuviškų bulvinių blynų, nei didžkukulių, nei plokštainio. O kaip dabar? “Didžkukulius valgiau per “Fermos” pristatymą žurnalistams ir visai patiko, tačiau jie tikrai nėra mano mėgstamiausias patiekalas”, - juokėsi Andrius ir prisipažino labiausiai simpatizuojantis italų virtuvei. “Makaronai yra skanūs ir labai greitai paruošiami, o, norint greitai pavalgyti, visada galima užėjus į piceriją suvalgyti picą”, - itališkos virtuvės privalumus vardijo Andrius.

Iš maisto vaikinas nedaro kulto, tačiau jam svarbu, kad viskas būtų patiekta estetiškai. “Mano namuose visada labai gražiai patiekiamas maistas, aš ir pats gamindamas stengiuosi, kad maistas atrodytų gražiai, būtų kuo daugiau spalvų,” - tikino Andrius.

“TV gido” skaitytojams “fermeris” siūlo pasigaminti troškinį, kurį jis labai dažnai gamina savo namuose iš to, ką randa šaldytuve.

“Fermerio troškinys”

Keptuvėje apkepta smulkiai supjaustyta vištos krūtinėlės filė dedama į troškintuvę ir troškinama kartu su smulkiai supjaustyta avokada, ananasu, raudonaja paprika, pomidoru bei parduotuvėje nusipirktu padažu (labiausiai tinka “Uncle Ben’s”). Troškinant daržoves ir vištieną juos dar reikia pagardinti priekoniais. Valgyti šį troškinį rekomenduojama su ryžiais.