Panašius pažadus šio mėnesio pradžioje
ir premjeras Andrius Kubilius. „Gal metų viduryje, gal dar vėliau būtų svarstomi projektai, jie galioja daugumoje Europos valstybių", - praėjusią savaitę Lietuvos radijui kalbėjo premjeras.

„Frakcija buvo prieš tokį mokestį. Tiesiog tokia politinė valia, atsižvelgiant į susidariusią situaciją, kurioje esam", - DELFI sakė frakcijos seniūno pavaduotojas Valentinas Stundys.

Klausiamas, kodėl pasikeitė konservatorių-krikdemų politinė valia, V. Stundys sakė, kad frakcija šiuo klausimu visuomet buvo nuosekli, o premjero Andriaus Kubiliaus vieši svarstymai apie fizinių asmenų automobilių apmokestinimą buvo tik „pasvarstymai“.

„Tai buvo tik viešas pasvarstymas, bet frakcijoje nuo pat pradžių buvo kalbama, tik apie juridinių asmenų automobilių apmokestinimą, o apie asmenų – kalbos nebuvo. Tai buvo tik pasakymas viešai kaip tam tikra galimybė, bet frakcijos pozicijos tikrai tokios nebuvo", - sakė V. Stundys.

Tuo tarpu pats A. Kubilius pirmasis dar gruodį ir prabilo apie būtinybę apmokestinti visus šalies automobilius, šiais planais ypač papiktindamas gyventojus, kurie jau kartą buvo surengę protesto akciją prie Seimo.

Dar gruodį A. Kubilius svarstė, kad apmokestinant visų gyventojų automobilius būtų galima sušvelninti laikinojo automobilių mokesčio naštą įmonėms, kurioms kas mėnesį už kiekvieną automobilį gali tekti mokėti po 150 Lt.

Buvo svarstoma, kad metinis automobilių mokestis gyventojams gali sudaryti 150-200 Lt per metus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją