Vidmanto Bartulio kūrinius iš viso pluošto lietuvių kompozitorių kūrybos atsirinko koncertų rengėjo NUMUS Inc. meno vadovas Jeremy Bellas, kuris ir sudarė Bartulio festivalio programą, pristatydamas kompozitoriaus muziką kaip introspektyvią, kontempliatyvią, elegišką, humoristinę ir kartu poetišką. Kompozitorius yra pakviestas skaityti paskaitų apie savo muzikos stilių ir techniką kompozicijos klasės studentams Wilfriedo Lauriero ir Vakarų Ontario universitetuose. Be to, pusės valandos paskaitos Wilfriedo Lauriero universitete klausysis ir kamerinės klasės studentai - šiai paskaitai Vidmantas Bartulis paprašytas atrinkti jo požiūriu svarbiausius XX ir XXI a. styginių kvartetus, aptariant šio žanro raidos perspektyvas.

Projektą rengia "NUMUS Inc.", bendradarbiaujant su "Ergo Projects" bei Muzikos galerija Toronte. Pagrindinis šios organizacijos tikslas - pristatyti naują Kanados bei užsienio kompozitorių muziką, ypač tas jos kryptis, kurios yra atviros platesniam klausytojų būriui. 2002-2003 sezono metu renginių meno vadovas Jeremy Bellas (Džeremis Belas) pristato choreografą Davidą Earle'ą (Deividą Erlą), kompozitorę Kaija Saariaho (Kaja Sariaho), kompozitorių Boydą McDonaldą (Boidą Makdonaldą).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją