Dabar būdamas 24-erių metų - jis vienas geriausių lygos žaidėjų ir yra lyginamas su legendiniu, geriausiu Pasaulio krepšininku tituluojamu, Michaelu Jordanu (Maiklu Džordanu). Kaip sako pats Kobe, jam tai nė motais - tas spaudimas tik kelia krepšininko motyvaciją žaisti dar geriau.

"Lakers" sezono pradžia buvo tiesiog "bjauri" kaip NBA čempionams. Dabar, įpusėjus reguliariojo sezono tvarkaraščiui, "Lakers" žaidimas įgavo stabilumo, bet vis dar nežaidžiate kaip nugalėtojai (32 pergalės ir 26 pralaimėjimai). Palyginti su kitais sezonais į savo krepšį praleidžiate daugiau taškų.

Kobe Bryantas: Taip, sezoną pradėjome tikrai blogai. N e tas žodis... Iš dalies, mano manymu, pasikeitė ir NBA klubų mąstymas - po kelių iš eilės pralaimėtų mačų, mūsų pradėjo nebebijoti kaip NBA čempionų - "Lakers" žaidė kaip sužeistas žvėris, kuris vis silpo, o kiti žvėrys jį puldavo iš visų pusių. Sezono pradžioje tikrai buvome labai silpni. Be abejo, prisidėjo ir Shaqo trauma, kai jis negalėjo rungtyniauti sezono pradžioje. Gynyba šlubavo dėl tos pačios priežasties - Shaquille'o traumos. Jis lyg siena, pro kurią bet kas neprasiverš. Shaqo bijo dalis NBA lygos žaidėjų. Ta dalis tikrai siekia 70 procentų (juokiasi - red.). 

Krepšinio specialistai, sirgaliai kalba, jog "Lakers" yra nuobodi komanda. Vieniems nepatinka, kad "Lakers" laimi tada, kai reikia laimėti, o kitus erzina dviejų lyderių, tavo ir Shaqo, žaidimas. Tikiuosi neužpyksite, bet ar Jūs savanaudžiai?

(Tyla - red.) Tikrai, mes didžiausi savanaudžiai... (juokiasi - red.) Aš nesuprantu: ar čia kaltas pavydas, jog mes lai mime daugiau, nei kiti? Jeigu "Lakers" vadybininkai subūrė tokią komandą, reiškia jie norėjo tokią turėti. Tai mūsų žaidimo stilius, o visos tos kalbos - tik pavyduolių tauškalai. Daugelis kitų NBA komandų trenerių pyksta, nes negali sustabdyti Shaqo, nors ir naudoja įvairias gynybos formas - viena jų - "talžyk, daužyk Shaquille'ą". Shaqą tai daro labai piktą. Visai neseniai ir mane tai pradėjo erzinti bei nervinti. Kodėl jie visi sako, kad mes individualistų klubas?! Svarbu ne kaip mes žaidžiame, o kokia to žaidimo kokybė - tris NBA čempionų titulai. Na pradėjau kalbėti kaip Shaqas (juokiasi - red.)

Shaquille'as O'Nealas su "Lakers" vyriausiuoju treneriu Philu Jacksonu (Filu Džeksonu) viename interviu užsiminė, kad artėja tas laikas, kai reikės pasitraukti iš krepšinio. Ar esi sunerimęs? Juk tau dar žaisti ir žaisti... Kaip įsivaizduoji savo ateitį be šių žmonių, kurie buvo paskutinių trijų sezonų "Lakers" aukso žiedų kalviai?

Aš gyvenu šia diena, todėl neįsivaizduoju, kas bus, kai jie pasitrauks. Apie tai negalvoju, nors dabar privertėte susimąstyti. Tačiau, manau, kad tai bus tik kelių akimirkų mintys.

Gerai. Paklausiu kitaip. Ar įsivaizduoji, jog galėtum atstovauti kitai NBA ekipai?

Niekada negali žinoti, kaip bus ateityje. Jau sakiau praeitame klausime, jog stengiuosi gyventi šia diena.

Ankstesniuose interviu kalbėjai, kad tau patinka būti lyginamam su Michaelu Jordanu. Sezono metu, kai žaidei Čikagoje su vietos "Bulls", prieš komandą kurioje švytėjo MJ, į areną atvykai vilkėdamas Michaelo Jordano raudonus "bulių" marškinėlius su 23 numeriu. Reiškia sutinki, kad esi kaip Michaelas? Ar jauti tą sirgalių spaudimą?

Kaip jau anksčiau sakiau, man patinka būti lyginamam su Michaelu - tai didiną norą būti geresniu - man patinka tas spaudimas. Kai buvau paauglys vis žiūrėdavau vaizdo įrašų kasetes su MJ žaidimu, mokydavau si jo judesių. Aš Michaelu domiuosi kiekvieną dieną. Kad ir kas aš bebūčiau, Jordanas mano akyse išliks pati didžiausia, garbingiausia ir ryškiausia žvaigždė, spindėjusi krepšinio žvaigdyne. Michaelas Jordanas - mano idealas tiek krepšinio aikštelėje, tiek realiame gyvenime.
 
Kartais dalyvaudamas greitoje atakoje iškiši liežuvį taip, kaip tai darydavo ir kairais daro Michaelas. Ar tai dar viena kopija? O gal tu iš tiesų pavargsti?

Pavargstu (juokiasi - red.)... Jei rimtai, tai išeina savaime. MJ - lyg gyvena manyje. Aš tikrai nesistengiu jo kopijuoti, be to Michaelas per Visų Žvaigždžių dienas man dėl to nepriekaištavo...

Ką norėtum gerinti savame žaidime?

Nėra tokio dalyko, kurį norėčiau šlifuoti labiausiai. Tiesiog, įsikaliau sau į galvą, kad turiu būti geriausias visomis prasmėmis. Tobulų nėra, tačiau yra tokių, kurie geresni, nei kiti. Gal labiau norėčiau į žaid imą įtraukti kuo daugiau komandos draugų, tuomet mūsų nieks nesustabdytų.

Pakalbėkime apie "Lakers" žaidimą ir tavo santykius su Shaqu. Ar jūs vis dar pykstatės kaip anksčiau? Ar konfliktai kyla čempioniškoje Los Andželo komandoje?

Jei ir yra kažkokių konfliktų, norėčiau, kad jie liktų už "Lakers" klubo sienų. Kitaip, pasakęs kažką, galiu sugriauti "šeimos" sandarą ekipoje.

Aišku, supratau... Ar tik Michaelo Jordano asmenybė tave domina, ar stengiesi susipažinti ir su kitų NBA legendų biografija?

Taip, esu "Lakers" komandos narys, taigi privalau domėtis ir apie buvusių žvaigždžių Wilto Chamberlaino bei Earvino "Magico" Johnsono (Ervino "Medžiko" Džonsono) gyvenimus.

Ar bandai daryti, tai ką jie darė? Ar pasisavinai jų judesius, kitus žaidimo elementus?

Nelabai. Pirmiausia dėlto, jog Wiltas Chamberlainas buvo vidurio puolėjas ir jo judesiai buvo tokie kaip didelio žmogaus. Aš po krepšiu nesigrumsiu. Iš "Magico" išmokau geriau perduoti kamuolį. Nors tai gal ne jo, bet mano darbo nuopelnas.

Ką dar norėtum pasiekti savo gyvenime?

Turiu žmoną, kuri pagimdė gražiausią dukterį bei aprūpintą savo giminės gyvenimą: kalbu apie vaikus, anūkus ir taip toliau... Noriu dar pagerinti gynybą, bet labiausiai trokštu, kaip sakė Shaqas, iškovoti kuo daugiau NBA čempionų žiedų. Tam dar turiu laiko - meilę krepšiniui įrodinėsiu mažiausiai dešimtmetį.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją