"Kodėl net porą mėnesių reikėjo dramatizuoti ekonominę šalies padėtį, kurti tragiškus šalies ateities scenarijus, jeigu ekonominė situacija nebuvo ir nėra tokia jau bloga?" - klausia socialdemokratai.

Juos stebina, kad valdantieji konservatoriai taip greitai pradeda praregėti, keičia retoriką ir pripažįsta, jog finansiniai mūsų šalies rodikliai ne tokie jau blogi, kaip, perėmusi valstybės vairą, valdančioji dauguma bandė įtikinti visuomenę.

"Pasirodo, kad ankstesnė valdžia vis dėlto nesugriovė Lietuvos ekonomikos, nesužlugdė finansinės sistemos. Finansų ministras konstatuoja, jog "metų rezultatas - neblogas", o premjeras pripažįsta, kad "gruodžio pabaiga buvo dosnesnė, negu pradžia, ir todėl galime optimistiškiau žiūrėti į artimiausią laikotarpį", - pastebi Seimo LSDP frakcija.

Jai kelia nerimą, ar valdančiųjų pasėta nerimo ir baimės sėkla neturės neigiamų pasekmių Lietuvos ekonomikai.

"Suprantame, kad sukūrus tokią negatyvią atmosferą, buvo lengviau "prastumti" naujus Lietuvos žmones skurdinančius įstatymus, tokiomis "juodomis" aplinkybėmis ir Lietuvos Prezidentas vetavo tik du įstatymus, nors mūsų frakcija prašė vetuoti kur kas daugiau mokestinių įstatymų", - pastebi Seimo LSDP frakcijos seniūnas Zigmantas Balčytis.

Pasak jo, sukūrus tokį pesimistinį šalies vystymosi scenarijų, galima tikėtis skaudžių pasekmių. Vienos įmonės jau pradėjo atleidinėti darbuotojus, kitos nusprendė vietoj 5 darbo dienų dirbti tik 4 darbo dienas, taip mažinant išlaidas žmonių sąskaita.

Seimo LSDP frakcija nerimauja, kad įbauginę visuomenę ir verslą, valdantieji sukūrė uždarą ratą: visuomenėje vyraujant pesimistinėms nuotaikoms, bankai nebeskolina pinigų, mažėja vartojimas, prasideda ekonomikos sąstingis.

"Viešųjų ryšių specialistai pastebi, kad išjudinus pesimizmo vežimą jį sustabdyti labai sunku, ekonomika stagnuos. Įmonėms dar reikia prisitaikyti prie naujos, per naktį sukurtos, mokesčių sistemos, todėl tikėtis optimizmo iš verslo vargu ar įmanoma", - tvirtina frakcijos seniūnas Z. Balčytis.

Ar valdantieji supranta, kad jų sukurta pesimistinė atmosfera, kuri įbaugino visuomenę bei pasėjo nerimą verslo aplinkoje, prisideda prie ekonomikos sąstingio gilinimo? - klausia socialdemokratai.