Dėl konkursą organizuojančios bendrovės "Devalta" įsteigto prizo -"Sidabrinės adatėlės" - varžysis maždaug 25 dizaineriai iš Lietuvos ir Latvijos. Tikimasi, kad į renginį atvyks ir Rusijos atstovai.

Kaip sakė bendrovės "Devalta" direktorė Devalta Valentienė, kiekvieno modelio pristatymas atrodys kaip mini spektaklis. "Tai nėra vien tik madų renginys, bet ir kūrybinių darbų, dizainerio, kaip menininko, prisistatymas", - sakė D.Valentienė.

Pasak jos, konkurse dalyvauja su dizainu susijusį išsilavinimą turintys arba šią sritį studijuojantys žmonės.

Konkurse pasirodys dizaineriai iš Lietuvos bei Latvijos. Organizatorė sakė, kad neaišku, ar renginyje pasirodys Rusijos mados atstovai, kuriems iškilo problemų dėl kelionės dokumentų.

Nugalėtojus rinks vertinimo komisija sudaryta iš pramogų verslo atstovų, fotografų bei dizainerių.

Konkurso dalyviai programas turėjo paruošti pagal vieną iš organizatorių pasiūlytų temų - "Tolimieji Rytai", "Show star" arba "Priėmimas pas...".

D.Valentienės teigimu, daugiausia dizainerių pasirinko temą "Tolimieji Rytai".

Konkurso dalyviai bus vertinami pagal keletą kriterijų - kostiumo parengimą ir jo atitikimą pasirinktai temai, režisūrinį kostiumo pristatymą, muzikos pasirinkimą bei bendrą modelio pateikimą.

Šiais metais iš sidabro, aukso bei stiklo pagamintą pagrindinį prizą - adatą sukūrė juvelyras Sergejus Antonovas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją