„Derybos tebevyksta toliau", - sakė jis, neatskleisdamas, kuriam laikui sudaryta sutartis.

„Mes radome kompromisinį sprendimą, kaip atsiskaitysime už oro uosto teikiamas paslaugas, ir toliau tęsiame skrydžių veiklą. Svarbiausia, kad šios sutarties pasirašymas užtikrina skrydžius per Vilniaus oro uostą mūsų keleiviams", – vėliau išplatintame pranešime sakė „flyLAL" generalinis direktorius Vytautas Kaikaris.

DELFI primena, kad skrydžių bendrovės ir oro uostas bedradarbiavimo sutartis baigiasi 2009 m. sausio 1 d. oro vežėjas TVOU yra skolingas iki 20 mln. Lt, todėl buvo grasinama ne tik nepratęsti sutarties, bet ir nebeaptarnauti šios bendrovės klientų.

„flyLAL" yra vienas didžiausių Vilniaus oro uosto klientų. Pagal žiemos tvarkaraštį „flyLAL" iš Vilniaus reguliariai skraido į Budapeštą, Madridą, Londoną, Amsterdamą, Kijevą ir Maskvą. Šventinėmis sausio 3 ir 4 dienomis bus vykdomi papildomi skrydžiai į Dubliną.

Kaip jau buvo skelbta, nuo sausio 6 d. lėktuvai nebeskraidys į Stambulą ir bus sumažintas savaitinis skrydžių skaičius į Frankfurtą – čia „flyLAL" skris pirmadieniais, trečiadieniai, penktadieniais ir sekmadieniais. Nuo sausio 7 d. atšaukiami skrydžiai į Paryžių. Nuo sausio 8 d. į Milaną bus skraidoma tik šeštadieniais. Nuo sausio 12 d. nebus skraidoma į Romą.

Skolose klimpstantis oro vežėjas šį mėnesį siūlė valstybei už 1 Lt nusipirkti 51 proc. „flyLAL" akcijų, tačiau Susisiekimo ministerija su pasiūlymu nesutiko.

Šiuo metu oro vežėjas turi beveik 90 mln. Lt skolų ir nevaldo jokio ilgalaikio turto.

„flyLAL" priklauso bendrovėms „ŽIA valda", „Sanitex" ir „Indeco".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją