Nors pačiam Alanui kol kas pavyko išvengti kalėdinio dovanų pirkimo bumo, jis mielai sutiko įsijausti į dovanų sąrašą sudarinėjančio eilinio lietuvaičio kailį ir pasidalinti patarimais, kaip derėtų rinktis dovanas.

„Visiškai nesvarbu, kokią pinigų sumą gali skirti dovanoms, svarbu sugebėti atrasti kažką praktiško. Tai, ką žmogus galės naudoti ir prisiminti tave. Tai gali būti ir visai nedidelis, nebrangus buities rakandas. Svarbu renkant dovaną nuoširdžiai galvoti apie tą žmogų, kurį žadi sveikinti ir išrinkti kažką, kas tiktų būtent jam“.

Pasak atlikėjo, puikiai nebrangiai kalėdinei dovanai tereikia siūlų ir virbalų: „Visuomet smagu gauti rankų darbo šaliką, megztinį ar kepurę. Jei tik rankdarbiams užtenka laiko – tai labai graži, šilta ir nuoširdi dovana, kuri drauge yra ir nebrangi“.

Paklaustas, kokios dovanos niekuomet nedovanotų, Alanas prisipažino neigiamai vertinantis „gyvas“ dovanas: „Gyvos dovanos yra tos, ties kuriomis reikia labai ilgai pamąstyti. Dovanoti šuniuką ar kačiuką galima tik tuomet, jei tikrai žinai, kad tas žmogus jo nori. Tai labai atsakingas ėjimas. Aš asmeniškai nesiryžčiau dovanoti gyvūnėlio“.

Vyras tikino labiau mėgstantis dovanoti dovanas nei jas gauti: „Niekuomet nesudarinėju sąrašų ir tikrai nežinau, ko norėčiau šioms Kalėdoms. Man labai patinka gauti dovanas, bet dar smagiau yra jas dovanoti“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją