Džiugu, kad išliko garsiosios dainelės, kurias naujomis spalvomis nuspalvino muzikos autoriai A. Giniotis ir Andrius Kulikauskas. O svarbiausia – ir toliau gyvuoja tas pats šūkis: „Svarbiausia – įžvelgti stebuklą paprastuose dalykuose!“.

Įkūnijo kiti aktoriai

Anksčiau Doroti vaidmenį atlikusią Iloną Balsytę, po penkių metų keičia Marija Korenkaitė. Kaliausę, kurią vaidino Andrius Kaniava - Agnė Kaktaitė.

Eimantas Bareikis – Medkirtį, kurį anksčiau vaidino Darius Auželis, o Justas Tertelis – Bailujį Liūtą, jį anksčiau įkūnijo Robertas Aleksaitis.

Taip pat spektaklyje vaidina Ieva Stundžytė, Judita Urnikytė, Aidas Giniotis, Giedrius Kiela, Vytautas Leistrumas ir Jonas Šarkus.

Juos visus naujais kostiumais papuošė ir scenografiją kūrė Ramunė Skrebūnaitė.

Pakeliui į Smaragdo miestą

Ši istorija prasidėjo tuomet, kai vienai mažai mergaitei vardu Doroti viskas nusibodo: ir namai, ir knygos, ir netgi žaislai. Tuomet didžiulė audra, sukelta piktosios burtininkės Gingemos, nuskraidino mergaitę iš gimtojo Kanzaso į tolimą, paslaptingą ir nepažįstamą šalį. Bet stebuklingoj knygoj parašyta: „Mažąją mergaitę, kurią į Stebuklų šalį atnešė uraganas, namo sugrąžins Didysis Smaragdo miesto burtininkas, jeigu ji išpildys trijų būtybių karščiausius troškimus.”

O į Smaragdo miestą vedė vingiuotas Geltonų Plytų kelias, kupinas įvairiausių netikėtumų ir pavojų...

Per 20 kūrybinio gyvavimo metų keistuoliai sukūrė 50 spektaklių, 8 videofilmus, išleido 11 garsajuosčių, 10 kompaktinių plokštelių. Kiekvienais metais keistuoliai parodo apie 200 vaidinimų, nuolat keliauja ne tik po Lietuvą, bet ir po kitas pasaulio šalis.

Daugiau apie spektaklį – fotoreportaže:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją