Septintoje klasėje Viktoras su draugais sumanė leisti laikraštį. Ir nuo tada, kaip pats sako, susirgo liga. Tos ligos simptomai – noras padėti kitiems be jokio atlygio. Šiandien Viktoras – šešių jaunimo organizacijų narys, randantis laiko dar ir dirbti, ir studijuoti verslo vadybą, ir sportuoti.

Klaipėdos savivaldybės Jaunimo reikalų tarybos narys, Lietuvos moksleivių sąjungos tarybos garbės narys, Klaipėdos jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritas stalas“ savanoris, Karatė kyokushin mokyklos atsakingasis sekretorius ir teisėjas – tai tik kelios Viktoro pareigybės.

Viktoras organizuoja ir veda renginius, ieško rėmėjų, inicijuoja jaunimo diskusijas opiais klausimais, bendrauja ir padeda vaikų globos namų auklėtiniams. Dėl itin įtemptos dienotvarkės vaikinas turėjęs net sveikatos problemų.

Klaipėdos vaikų namų auklėtiniai žino, kam reikia skambinti, jei liūdna ar kamuoja kokia nors bėda. Viktoras sako visada padėsiantis, net jei pagalbos reikės naktį. „Paskambino iš vaikų namų, pasakė, kad vaikai nelanko mokyklos. Susitikau su tos mokyklos direktore, pabariau ir pačius vaikus. Kitą sykį skambina man vaikas iš karatė mokyklos, skundžiasi, kad apsaugos priemonių neturi, o sportuoti nori. Pervedžiau pinigėlių. Kartais ir maži darbai suteikia džiaugsmo. Štai, su draugais parūpinome vaikų namų auklėtiniams knygų – tiesiog atidavėme savo senas knygas. Vis šis tas“, - vardija aktyvus jaunuolis.

„Lietuvoje daug žmonių, kurie kaltina kitus, kad blogai gyventi, tačiau patys nesusimąsto, kad gali bent iš dalies kažkam padėti“, - svarsto „Auksinės širdies“ nominantas.

Viktoro dėstytojai jau priprato, kad studentas dažnokai praleidžia paskaitas dėl visuomeninės veiklos. „Aš ir dirbdamas daug ko išmokstu“, - šypsosi Klaipėdos Socialinių mokslų kolegijos trečiakursis.

Sužinojęs, kad yra nominuotas „Auksinės širdies“ projekte, vaikinas sako patyręs „lengvą šoką“. „Nelaikau savęs savanoriu. Juk natūralu daryti gerus darbus, aišku, kai juos kas nors pastebi, tikrai malonu“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją