„Tai, kad beveik visas prekybos plotas jau išnuomotas, rodo, jog Vilniuje dar yra vietos naujiems prekybos centrams. Jeigu reaguotume į krizę, tikriausiai apskritai nieko nedarytume, tačiau mes galvojame apie ateitį, tikime Lietuvos perspektyvomis“, - sakė projektą plėtojančios bendrovės „ECE Projektmanagement Vilnius“ generalinis direktorius Stefanas Zeiselmaieris.

Vokiečių teigimu, bendras pastato plotas sieks apie 180 tūkst. kv. metrų, iš jų apie 60 tūkst. kv. metrų skirta prekybai. „Oze“ turėtų įsikurti apie 180 parduotuvių. Investicijos į objektą sieks 600 mln. litų.

Nėra „Aprangos“

Investuotojai teigia jau sutarę su prekybos tinklu „Peek & Cloppenburg“, kurio parduotuvė „Oze“ užims 4 tūkst. kv. metrų plotą. Ji turėtų tapti viena pagrindinių naujienų šiame prekybos centre.

„ECE Projektmanagement Vilnius“ nuomos vadovas Laurynas Mituzas trečiadienį atskleidė, kad dėl patalpų nuomos „Oze“ iki šiol nėra sutarta su didžiausia šalies drabužių verslo įmone - „Aprangos“ grupe.

„Tačiau mes esame pasirengę derėtis, dar yra laiko“, - sakė ECE atstovai.

Jų teigimu, „Oze“ įsikurs pirmoji Lietuvoje Suomijos tinklo „Prisma“ maisto ir plataus vartojimo prekių parduotuvė, „Forum Cinemas“ kino teatras su 7 kino salėmis, „Topo centras“ bei greito maisto restoranų kompleksas.

Prekybos centre žadama įrengti 2200 vietų stovėjimo aikštelę automobiliams.

Stato turkai

Vokiečių teigimu, šiuo metu statybų aikštelėje dirba 860 darbininkų. Iš jų - vos 160 lietuvių, visi kiti yra atvykę iš Turkijos.

„Neradome tinkamos statybų kompanijos Lietuvoje, nepavyko prisivilioti statybininkų iš Skandinavijos, tada suradome Turkijos bendrovę, kuri įsipareigojo įsteigti čia įmonę ir pastatyti prekybos centrą“, - aiškino „ECE Projektmanagement Vilnius“ projekto vadovo pavaduotojas Thomasas Gehrmannas.

Pastatę prekybos centrą investuotojai žada įrengti papildomą šviesoforą ir posūkį iš Ozo gatvės. Teigiama, kad toks yra tarpinis sprendimas, o ateityje planuojama įrengti papildomą kelio juostą į sklypą iš Ozo ir Geležinio Vilko gatvių sankryžos.

DELFI primena, jog lapkričio pradžioje Vilniuje T. Narbuto gatvėje atsidarė naujas laisvalaikio ir prekybos centras „Panorama“. Ozo gatvėje taip pat veikia „Akropolis“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją