Tačiau užsienio reikalų ministras Kamalis Kharrazis (Kamalis Charazis) spaudos konferencijoje pranešė, kad Iranas nežinojo, jog islamiškojoje respublikoje slapstosi vienas iš Osamos bin Ladeno sūnų.

Cituodamas neįvardytą šaltinį Romoje, arabų laikraštis "Asharq al Awsat" praėjusią savaitę pranešė, kad bin Ladeno vyriausiasis sūnus Saadas (Sadas) neseniai pastebėtas Irane. Spėjama, kad Saadas vadovauja tėvo organizacijai.

"Neturime informacijos apie tai, kad jis būtų Irane. Tačiau jeigu jis yra šalyje, būtinai jį suimsime", - sakė K.Kharrazis.

JAV centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) vadovas George'as Tenetas (Džordžas Tenetas) praėjusią savaitę pranešė, kad iš Afganistano pasprukę "al Qaeda" nariai įsikūrė Irane ir Irake.

Tačiau K.Kharrazis pareiškė, kad visi, kas buvo atpažinti, tuojau pat išsiusti iš šalies.

"Iranas vadovaujasi politika, pagal kurią įtariamieji ryšiais su "al Qaeda" tinklu suimami ir išsiunčiami į šalį, iš kurios jie kilę, - sakė jis. - iki šiol daugiau nei 500 įtariamųjų ryšiais su "al Qaeda" buvo suimti ir grąžinti į šalis, iš kurių atvyko ar yra kilę".

Iranas pasmerkė rugsėjo 11-osios teroristinius išpuolius Jungtinėse Valstijose ir seniai nepritarė Talibano režimui kaimyniniame Afganistane.

Tačiau Irano pareigūnai pripažino, kad ilgą rytinę sieną su Afganistanu sunku saugoti ir kad kai kurie pabėgę "al Qaeda" nariai galėjo patekti į šalies teritoriją.