Teisėsaugininkų duomenimis, Maskvoje apie tūkstantis žmonių po trumpo mitingo Smolensko aikštėje priešais Rusijos užsienio reikalų ministeriją pajudėjo link Amerikos ambasados, skanduodami karą smerkiančius šūkius.

Protesto akcijos vyko ir Sankt Peterburge, Pskove, Tomske.

Machačkaloje, Dagestane, vykusiame antikariniame mitinge jį organizavęs Rusijos Valstybės Dūmos deputatas Hadžis Machačevas pareiškė, kad "žmonės kasdien siūlosi su ginklu rankose ginti Iraką. Jau sudarytas vardinis 8 tūkstančių savanorių sąrašas: visi jie tarnavę armijoje, turi kovos veiksmų "karštuosiuose taškuose" - Afganistane, Tadžikistane, Čečėnijoje patirties.

"Jie gynė Rusiją, o dabar pasiryžę ginti Iraką. Tikiuosi, kad šito nereikės, bet jei karas vis dėlto prasidėtų, matyt, teks griebtis šios paskutinės priemonės", - sakė deputatas.

Ukrainos sostinėje Kijeve prie JAV ambasados susirinko apie pusantro tūkstančio žmonių. Mitingai vyko ir Simferopolyje, Sevastopolyje, Odesoje.

Baltarusijos sostinėje Minske vykusiame mitinge dalyvavo Profsąjungų federacijos nariai, politikos partijų ir visuomenės judėjimų atstovai, Minske gyvenantys arabų valstybių studentai ir piliečiai.