"Mes vis dar turime galimybę nuginkluoti Iraką be karo", - sakė G.Schroederis Suomijos Vantos mieste, į kurį atvyko paremti rinkimų kampanijai besirengiančių vietos socialdemokratų.

"Pasinaudokime šia galimybe kaip tikri internacionalistai", - pridūrė kancleris, kuris yra vienas iš opozicijos prieš karą Irake lyderių.

Pasak kanclerio, JT inspektorių vadovo Hanso Blixo (Hanso Blikso) ir JT Tarptautinės atominės energetikos agentūros (TATENA) vadovo Mohamedo ElBaradei (Mohamedo Elbaradėjaus) penktadienio pranešimas Saugumo Taryboje parodė, kad Irakas ėmė noriau bendradarbiauti, nors visiškai patenkinamomis jo pastangų ir nepavadinsi.

"Tačiau jie abu taip pat pareiškė, kad inspektoriai gali tęsti savo veiklą, kad bendradarbiavimas sustiprėjo ir kad inspektorių darbas yra taikaus Irako nuginklavimo kelias", - pridūrė jis.

Berlyne šeštadienį maždaug 500 tūkstančių žmonių dalyvavo antikarinėje demonstracijoje. Viešosios nuomonės apklausos, kurią neseniai surengė "Forsa" institutas, duomenimis, 84 proc. vokiečių nepritaria karinei operacijai Irake. Ją remiančiųjų yra tik 12 procentų.