"Aš viliuosi, kad JAV ir JK Saugumo Tarybai dokumentą galės pasiūlyti ateinančią savaitę. Poryt mes tiksliai nutarsime, kada tai įvyks", - Didžiosios Britanijos visuomeniniam transliuotojui BBC vakaro žinių laidoje sakė J.Greenstockas.

Kalbėdamas po to, kai Irake dirbusieji JT inspektoriai Saugumo Tarybai pateikė naujausią ataskaitą apie pasiektą pažangą, J.Greenstockas BBC sakė: "Aš neturiu aiškių instrukcijų, ko nori mano ministrai, tačiau manau, jog bus aišku, kad ji plėtos svarbiausius (JT 1441-osios rezoliucijos) punktus. Tai įsipareigojimas, kylantis iš 1441-osios (rezoliucijos) nuostatų, kuriose sakoma, kad laukia rimtos pasekmės, jeigu Irakas nepaklus 1441-osios (rezoliucijos) reikalavimams. Akivaizdu, kad rezoliucija turi būti apie tai".

Tačiau J.Greenstockas pabrėžė, kad Didžioji Britanija neatmeta karinės jėgos panaudojimo, jeigu antroji rezoliucija nebus priimta.

"Labai norisi ir būtų nepaprastai naudinga, kad Saugumo Taryba ir toliau visą šią operaciją kontroliuotų remdamasi antrąja rezoliucija. Tačiau jeigu Irakas aiškiai pademonstruos nepaklusnumą, tada jau įsigalios 1441-osios (rezoliucijos) sąlygos", - sakė jis.