Akcijų rengėjai tikisi, kad demonstracijos bus didžiausios nuo Vietnamo karo laikų, o jose dalyvaus politikai bei žymiausios pramogų verslo žvaigždės.

Šeštadienį protesto akcijos prasidėjo Naujojoje Zelandijoje, kur maždaug 7 tūkst. aktyvistų susirinko priešais parlamento rūmus Velingtone, panašus demonstrantų skaičius išėjo ir į Oklendo gatves, kuriame vyksta jachtų regata "America's Cup".

Gamtosaugininkų organizacijos "Greenpeace" aktyvistai virš miestelio, kuriame įsikūrę jachtų varžybų dalyviai, praskrido lėktuvu, kuriuo buvo tempiamas užrašas "Karui - ne, laikas taikai".

Demonstracijos vyko ir Australijos Perto, Hobarto bei Kanberos miestuose, o sekmadienį aktyvistai išeis ir į Brisbano, Darvino, Adelaidės bei Sidnėjaus gatves.

Melburno centre penktadienį į gatves išėjo daugiau kaip 100 tūkst. karo priešininkų, surengdami didžiausią demonstraciją mieste nuo aštuntojo dešimtmečio pradžios.

Australija ir Didžioji Britanija kol kas yra vienintelės šalys, nusiuntusios savo pajėgas į Persijos įlanką, siekiant paremti galimai karinei operacijai besirengiančius JAV karius.

Tokijuje priešais JAV ambasadą tęsiasi mėnesį ten sėdinčių žmonių protesto akcija, kur dešimtis aktyvistų laiko plakatus su užrašais (premjeras Junichiro) "Koizumi sako taip. Mes Irako puolimui sakome - ne", "Mes remiame Senąją Europą" bei "Karas nėra atsakymas".

Vieno protestuotojo teigimu, "karo pabėgėliais taps maždaug 900 tūkst. žmonių. Jungtinės Valstijos turėtų atkreipti dėmesį į tai, ką savo tarptautinė bendruomenė".

Tokijo centre į penktadienį vakare vykusią demonstraciją, organizatorių teigimu, susirinko maždaug 25 tūkst. aktyvistų.

Tailando sostinėje Bankoke maždaug 3 tūkst. demonstrantų eidami link JAV ambasados skandavo "Niekas nepateisina karo" bei "Ne karui, norime taikos".

Manoma, kad Londone šeštadienį vyksiančioje demonstracijoje dalyvaus daugiau kaip pusė milijono aktyvistų ir tai bus didžiausia pastarojo meto protesto akcija šalyje.

Stambūs protestai vyks Paryžiuje, Berlyne, Niujorke, aktyvistai į gatves išeis Romoje, Madride, Atėnuose, Stambule.

Vokietijos profsąjungos, žmogaus teisių gynimo grupės bei politinės asociacijos rengiasi, kaip teigiama, stambiausiai taikos demonstracijai Berlyne per pastarąjį dešimtmetį.

"Tai bus labiausiai įspūdingiausia taikos mobilizacija nuo didžiųjų protestų devintajame dešimtmetyje", kai Jungtinės Valstijos Vokietijoje dislokavo raketas, nutaikytas į buvusią Sovietų Sąjungą, teigė vienas akcijos rengėjų.

Stambiausia demonstracija Jungtinėse Valstijose vyks Niujorko mieste, kuriame prie Jungtinių Tautų (JT) būstinės, kaip tikimasi, susirinks šimtai tūkstančių žmonių.

Po įtempto penktadienio JT Saugumo Tarybos susitikimo JAV valstybės sekretorius Colinas Powellas (Kolinas Pauelas) pareiškė, kad JAV lauks tik "savaites" prieš apsisprendžiant dėl veiksmų pradžios.