Estijos vyriausybės atstovas spaudai pranešė, jog per penkias minutes trukusį pokalbį su S.Kallu JAV vadovas itin daug dėmesio skyrė kuo glaudesniam Jungtinių Valstijų bendradarbiavimui su Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryba, kad būtų vieningai sureguliuotas konfliktas.

G.W.Bushas priminė S.Kallasui apie jų ankstesnį susitikimą pernai rugsėjį ir padėkojo Estijos premjerui už vaisingą Estijos ir JAV vyriausybių bendradarbiavimą.

Tuo tarpu šešių didžiausių Estijos partijų lyderiai penktadienį susitarė dėl požiūrio į Irako krizę, pažymėję, kad Estija, vykdydama savo užsienio politiką, vadovaujasi nacionalinio saugumo interesais ir istorine patirtimi.

Kaip pranešė Estijos vyriausybės atstovas spaudai, partijų lyderiai per susitikimą su S.Kallu patikino, jog remia "transatlantinę vienybę svarbiausiais tarptautinio saugumo klausimais".

Irako klausimu partijos pritarė, kad būtų visiškai ir besąlygiškai laikomasi 1441-osios JT Saugumo Tarybos rezoliucijos, taip pat kad būtų panaikintos visos galimybės Irakui kurti masinio naikinimo ginklus.

Premjeras ir partijų atstovai susitarė, kad didžiausių politinių organizacijų lyderiai vėl susitiks su vyriausybės vadovu vos tik rimčiau pasikeitus su Iraku susijusiai padėčiai.

Susitikime su premjeru dalyvavo partijos "Respublika" lyderis Juhanas Partsas, Trivimi Velliste (Trivimis Velistė) iš Tėvynės Sąjungos, buvęs užsienio reikalų ministras Tomas Hendrikas Ilvesas iš Nuosaikiųjų partijos, Centro partijos vadovas Edgaras Savisaaras (Edagaras Savisaras), Liaudies sąjungos pirmininkas Villu Reiljanas (Vilus Reiljanas) bei Estijos jungtinės liaudies partijos atstovė Valentina Vysockaja.